Menu

Garofițe fără fițe

Garofițele turcești sau garofițele de grădină sunt niște flori nepretențioase, care pot fi cultivate în orice tip de sol. De aici și numele de garofițe fără fițe.

Trebuie plantate în locuri însorite, dar trebuie să știm că ele fac flori doar în anul al doilea după plantare, în iunie-iulie. Pot fi semănate direct în mai-iunie la distanțe de 5-10 cm, adâncimea de semănare fiind 3 cm, dar se pot obține și din răsaduri, care se plantează în locul lor permanent toamna, în septembrie-octombrie. Înălțimea plantelor este de 25-30 cm care fac flori mici, bicolore, cu margini dințate de culori diferite: alb, roșu, roz sau violet.

garofita turceasca

Garofițele turcești (Sweet William) trebuie plantate doar o dată, deoarece ele reapar singure din semințele căzute, dacă nu sunt deranjate. Garoafele turcești se disting de alte garofițe prin grupurile lor compacte de flori asemănătoare cu ale phlox-ului, care cresc pe tulpini rigide înalte de până la 70 cm. Culorile lor  sunt nuanțe strălucitoare de roșu-intens, roz sau alb, adesea au margini și ochi de culori contrastante; parfumul lor este ușor.

garofite turcesti

Deși sunt bienale adică înfloresc doar în al doilea an de viață dacă sunt cultivate din semințe, grădinarii au observat că unele soiuri cresc ca plante perene cu ciclu de viață scurt și au un parfum mai puternic ca celelalte. Tunderea incurajează o înflorire moderată vara târziu.

garofita turceasca 1

Cunoscută și ca simbol al galanteriei, garofița turcească este o plantă des întâlnită în grădini, pe lângă alei sau, constituite în grup, oferind o plăcută pată de culoare. Are tulpina rigidă și dreaptă, acoperită de frunze lungi . Atât frunzele cât și tulpinile au culoarea verde spre gri. În mod obișnuit atinge o înălțime între 15 și 25 centimetri. Există soiuri ce se pot cultiva și în ghivece, dar sunt mult mai firave și mai scurte. Primăvara târziu și vara produce mănunchiuri de floricele sub formă de cupă.

garofita turceasca 3

4 comments

4 Pings/Trackbacks for "Garofițe fără fițe"
 1. oral hydroxychloroquine for demodex

  Garofițe fără fițe | ȚĂRĂNCUȚA URBANĂ

 2. plaquenil hydroxychloroquine stock

  impact abdominoplasty before

 3. hydroxychloroquine and chloroquine studies

  talk degenerative disk disease advanced

 4. cheap air jordan 1 low

  hello That’s a good post.

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram