Menu

Garofițele roz sau floarea lui Zeus. În timpul Imperiului Roman erau una dintre cele mai apreciate flori

Dianthus, Garofița roz, garofița de grădină sau floarea lui Zeus. Această floare perenă ne oferă un parfum clasic de garofițe gingașe, într-o culoare superbă. Ne vor încânta săptămâni întregi cu florile parfumate de culoare roz-violet.

00009

 

fea15dac53b21cf8f3d3134ad7a80b63

În limba greacă, Dianthus înseamnă floarea zeilor, floarea divină nume dat de botanistul grec Theopharastus, iar de-a lungul timpului au devenit din ce în ce mai populare ca flori decorative, devenind în timpul Imperiului Roman una dintre cele mai apreciate flori, garoafa primind titulatura de floare a lui Jupiter. Astăzi, garoafa este simbolul național al Sloveniei și al Spaniei, în timp ce în Canada și Statele Unite garoafele roz sunt dăruite în cea de-a doua duminică a lunii mai de ziua mamei.

00008

Sunt aproape 300 de varietăți de garofițe în specia Dianthus, fiecare specială în felul ei, dar apariția multor hibrizi face identificarea mai greoaie. Parfumul lor este irezistibil!

Garofițele cresc în formă de tufă, cu multe tulpini foarte ramificate, destul de fine, noduroase, atingând înălțimea de 30 cm. Florile apar prin iunie- iulie-august și sunt foarte numeroase, simple sau duble, forte parfumate. Se plantează în lunile martie – aprilie și înfloresc anul următor. Sunt iubitoare de soare și trebuie udate zilnic.

 

7863917e8aa78046edf6426f3d9f991f

 

00009

 

 

 

One comment

  1. Amalia spune:

    Imi aduc aminte de copilarie garofitele!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram