Menu

Gerbera, simbolul delicateții și al distincției

Gerbera. Până în clipa în care am primit o gerbera în ghiveci aveam impresia că această floare stă să se frâgă la prima atingere. Ei, să știți că nu e așa. Este o floare rezistentă, puternic și suficient de impunătoare printre altele. Când am citit că ea se poate planta și în grădină mi-am schimbat total impresia despre această floare.

8309a88b776a80d10c6855542b9106c3 (1)

Gerbera poate fi plantat fără grijă în grădină, în ghivece individuale sau în ghivece decorative, la un loc cu alte specii de plante. Gerbera se cultiva de obicei în sere și înflorește toată perioada anului. Florile pot fi albe, roz, galbene, portocalii, rosii, grena și de obicei au mijlocul mai intens colorat. Cele mai multe flori apar în intervalul aprilie-iunie și în al doilea an de vegetație. Gerbera se plantează la suprafașa solului, Niciodată adânc în pământ.

d2b05b74306ee8429b6c2541fb49bc60

Gerbera este simbolul delicateții și al distincției.

78e29976aad42daa3ba7d5ce91434c5c

Se spune că floarea lunii aprilie este  Margareta sau după alte surse , Gerbera, însă și aceasta seamănă cu  o margaretă, dar mai colorată și pentru grădinari , o variantă mai pretențioasă a celei dintâi.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram