Gerbera, simbolul delicateții și al distincției

O idee simplă pentru un hol mic
30 martie 2015
De ce se leagă șnurul de mărţişorul de copac
31 martie 2015

Gerbera. Până în clipa în care am primit o gerbera în ghiveci aveam impresia că această floare stă să se frâgă la prima atingere. Ei, să știți că nu e așa. Este o floare rezistentă, puternic și suficient de impunătoare printre altele. Când am citit că ea se poate planta și în grădină mi-am schimbat total impresia despre această floare.

8309a88b776a80d10c6855542b9106c3 (1)

Gerbera poate fi plantat fără grijă în grădină, în ghivece individuale sau în ghivece decorative, la un loc cu alte specii de plante. Gerbera se cultiva de obicei în sere și înflorește toată perioada anului. Florile pot fi albe, roz, galbene, portocalii, rosii, grena și de obicei au mijlocul mai intens colorat. Cele mai multe flori apar în intervalul aprilie-iunie și în al doilea an de vegetație. Gerbera se plantează la suprafașa solului, Niciodată adânc în pământ.

d2b05b74306ee8429b6c2541fb49bc60

Gerbera este simbolul delicateții și al distincției.

78e29976aad42daa3ba7d5ce91434c5c

Se spune că floarea lunii aprilie este  Margareta sau după alte surse , Gerbera, însă și aceasta seamănă cu  o margaretă, dar mai colorată și pentru grădinari , o variantă mai pretențioasă a celei dintâi.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest