Menu

Greșeli de grădinărit în luna august! Renunță acum la ele

Lucrările de grădinărit pentru luna august sunt mai puține față de alte luni, însă, tot există unele sarcini care trebuie îndeplinite. Temperaturile mari din mijlocul verii îngreunează grădinăritul, așa că profită de zilele mai răcoroase pentru a îngriji grădina.
 .
Luna august este o lună plină pentru toți grădinarii. Din grabă sau din neglijență mulți fac greșeli uriașe de grădinărit în această lună. Greșeli ce duc la compromiterea recoltelor. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de grădinărit, pe care și tu le faci în luna august.

 

Udă foarte des plantele

Luna august este, de multe ori, o lună secetoasă, cu perioade caniculare. Este foarte important să-ți uzi în permanență legumele și florile dacă vrei ca acestea să reziste secetei. Udă zilnic grădina sau o dată la doua zile, în funcție de necesitățile plantelor tale. Asigură-te că au suficiență apă însă nu le uda în exces deoarece riști să le îneci.

Nu neglija pomii fructiferi

Pomii fructiferi nu trebuie neglijați, în special cei care rodesc în aceste perioade. Tunde rapid crengile afectate de boli, pentru a preveni răspândirea acestora. Totodată, este indicat să tai și crengile uscate, pentru a aerisi coroana și pentru a le permite crengilor tinere să se dezvolte.

Crengile încărcate cu fructe pot deveni foarte grele și se pot rupe. De aceea este indicat să le susții cu ajutorul unor suporți de lemn, în forma de „Y”.

 

Nu neglija grădina cu legume

În august, majoritatea legumelor sunt bune de cules. Trebuie să le acorzi zilnic atenție și să le culegi pe cele care sunt coapte, iar pe cele care sunt mănate sau stricate să le arunci. În cazul în care nu faci acest lucru, riști ca întrega recoltă să fie compromisă.

Adună și legumele căzute pe jos, chiar dacă sunt stricate, deoarece acestea atrag rapid dăunători ce vor ataca apoi întreaga recoltă.

 

 

Nu tunde gazonul prea scurt

Gazonul trebuie tuns frecvent, deoarece iarba creste rapid, însă tunderea prea scurtă a acestuia, nu este o soluție. Tunderea prea scurtă a gazonului favorizează atacul dăunătorilor și duce la creșterea greoaie a ierbii. În plus, în perioadele secetoase, acest tip de tundere duce la ofilirea rapidă a ierbii.

 

sursa: acasa.ro; sursa foto: pixabay.com

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram