Sântul Ilie – tradiţii şi obiceuri
20 iulie 2016
Hidratarea şi necesarul de lichide pe timpul verii
21 iulie 2016
Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, şi reprodus la scară naturală, va fi dezvăluit în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.
Cu o deschidere a aripilor de 12 metri și cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani.
.
13537804_903469459763658_647318298623296383_n
Hatzegopteryx, care aparține Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziției „Aripi peste timp” și a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.
Expoziția „Aripi peste timp” este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în care îl vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar și pe Pteranodon animatronic și încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie.
După vizita în București, dinozaurii se vor duce la ei acasă, la Dino Parc Râșnov.
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest