Crinul de zi, floarea care stă înflorită doar o zi
22 mai 2015
Când o să afli beneficiile, o să încerci și tu asta! De ce trebuie să congelezi lămâile
22 mai 2015

Departe de stresul cotidian, Hotelul Peștera este situat în Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, în imediata apropiere a Mânăstirii Peștera Ialomiței. Amplasarea în mijlocul naturii și serviciile deosebite fac din Hotelul Peștera locul ideal pentru a te relaxa. Când am fost prima dată la Peștera, din întâmplare am crezut ca nu e adevărat. De atunci m-am întors în fiecare an, primăvara/vara și iarna. Să fie vreo 3 anide când merg la Peștera.

La ieșirea din Sinaia virați la dreapta spre Târgoviște, apoi, după ce începeți să coborâți virați prima la dreapta spre Cabana Cuibul Dorului. Continuați spre Șaua Dichiu (cabana rămâne pe dreapta. Din șaua Dichiu urmați indicatorul spre Cabana Bolboci – Hotel Peștera (drumul coboară în stânga, cel din dreapta duce la Babele).

Prima construcție a fost inaugurată la 21 septembrie 1923. Casa Peștera aparținea asociașiei turistice Hanul Drumeților, societate pe acțiuni înființată în anul 1921. Asociația se transformă în anul 1926 în Turing Clubul României. Printre cabanierii perioadei de început se numără și legendarul Niculaie Butmăloiu.

pestera 2

 

pestera 1

În februarie 1940 vechea cabană de lemn este distrusă de un incendiu. În același an, în aprilie Turing Clubul începe construcția unei noi cabane pe același amplasament. Noua clădire avea parterul din piatră și etajul din lemn. Cabana rezistă în această forma până în septembrie 1970, când este din nou distrusă de un incendiu. Între 1970 și 1978 casa de adăpost functionează în patru barăci construite lângă ruinele vechii cabane. Continuitatea este asigurată prin eforturile unui alt cabanier inimos, nea Nelu Șoric, din Râșnov.

pestera 3

Peștera, 1940

 

pestera 5

Peștera, 1940

 

pestera 4

Peștera, 1965

 

pestera 6

Peștera, 1967

În 1974 începe construcția actualului hotel, inaugurarea având loc la 31 decembrie 1978.

pestera 7

În anul 1998 hotelul este cumpărat de către Romcif SA care, după o reparație capitală îl clasifică la trei stele. Se remarcă prin activitatea desfășurată de Lucian Drăgușin un iubitor al muntelui care prin eforturi susținute a reintrodus hotelul Peștera în circuitul turistic.

mmmmm8

 

nnnnnn

Grupul Industrial Alca SRLcumpără hotelul în octombrie 2003. De atunci și până în prezent au fost efectuate reparații și modernizări generale în vederea creșterii confortului și ridicării standardului de calitate a serviciilor turistice.

pestera

Etajul unu al hotelului a fost compet reamenajat și în prezent este format din apartamenul prezidential și 7 camere executive junior suite cu băi cu jacuzzi, încălzire în pardoseală și acces privat pe holul etajului cu cartela camerei.

pestera 10

 

pestera 11

An de an, la Hotel Peștera poți petrece foarte frumos Crăciunul, Revelionul, 1 și 8 Martie, Dragobete, Ziua îndrăgostiților. Nu este sărbătoare tradițională care să nu fie organizată șa Hotel Peștera.

1 2

 

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Până ajungi la Hotel Peștera în drum îți este Mânăstirea Peștera Ialomiței. Acest lăcaș sfânt este atestat documentar de la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind ctitoria voievodului Mihnea cel Rău.

DSCN89883

Frumoasa mânăstire este situată la intrarea în Peștera Ialomiței la o altitudine de 1560 m.

DSC_5423[3]

Lângă Hotel Peștera se află telecabina care te duce să vezi Babele și Sfinxul.

DSCN9002[3][5]

Tot traseul montat este bine descris aici de Magia Muntelui.

sursa: Hotel Pestera

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest