Hotel Peștera, de la 1921 până în prezent! Minunile Parcului Național Bucegi – cota 1600

Departe de stresul cotidian, Hotelul Peștera este situat în Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, în imediata apropiere a Mânăstirii Peștera Ialomiței. Amplasarea în mijlocul naturii și serviciile deosebite fac din Hotelul Peștera locul ideal pentru a te relaxa. Când am fost prima dată la Peștera, din întâmplare am crezut ca nu e adevărat. De atunci m-am întors în fiecare an, primăvara/vara și iarna. Să fie vreo 3 anide când merg la Peștera.

La ieșirea din Sinaia virați la dreapta spre Târgoviște, apoi, după ce începeți să coborâți virați prima la dreapta spre Cabana Cuibul Dorului. Continuați spre Șaua Dichiu (cabana rămâne pe dreapta. Din șaua Dichiu urmați indicatorul spre Cabana Bolboci – Hotel Peștera (drumul coboară în stânga, cel din dreapta duce la Babele).

Prima construcție a fost inaugurată la 21 septembrie 1923. Casa Peștera aparținea asociașiei turistice Hanul Drumeților, societate pe acțiuni înființată în anul 1921. Asociația se transformă în anul 1926 în Turing Clubul României. Printre cabanierii perioadei de început se numără și legendarul Niculaie Butmăloiu.

pestera 2

 

pestera 1

În februarie 1940 vechea cabană de lemn este distrusă de un incendiu. În același an, în aprilie Turing Clubul începe construcția unei noi cabane pe același amplasament. Noua clădire avea parterul din piatră și etajul din lemn. Cabana rezistă în această forma până în septembrie 1970, când este din nou distrusă de un incendiu. Între 1970 și 1978 casa de adăpost functionează în patru barăci construite lângă ruinele vechii cabane. Continuitatea este asigurată prin eforturile unui alt cabanier inimos, nea Nelu Șoric, din Râșnov.

pestera 3
Peștera, 1940

 

pestera 5
Peștera, 1940

 

pestera 4
Peștera, 1965

 

pestera 6
Peștera, 1967

În 1974 începe construcția actualului hotel, inaugurarea având loc la 31 decembrie 1978.

pestera 7

În anul 1998 hotelul este cumpărat de către Romcif SA care, după o reparație capitală îl clasifică la trei stele. Se remarcă prin activitatea desfășurată de Lucian Drăgușin un iubitor al muntelui care prin eforturi susținute a reintrodus hotelul Peștera în circuitul turistic.

mmmmm8

 

nnnnnn

Grupul Industrial Alca SRLcumpără hotelul în octombrie 2003. De atunci și până în prezent au fost efectuate reparații și modernizări generale în vederea creșterii confortului și ridicării standardului de calitate a serviciilor turistice.

pestera

Etajul unu al hotelului a fost compet reamenajat și în prezent este format din apartamenul prezidential și 7 camere executive junior suite cu băi cu jacuzzi, încălzire în pardoseală și acces privat pe holul etajului cu cartela camerei.

pestera 10

 

pestera 11

An de an, la Hotel Peștera poți petrece foarte frumos Crăciunul, Revelionul, 1 și 8 Martie, Dragobete, Ziua îndrăgostiților. Nu este sărbătoare tradițională care să nu fie organizată șa Hotel Peștera.

1 2

 

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Până ajungi la Hotel Peștera în drum îți este Mânăstirea Peștera Ialomiței. Acest lăcaș sfânt este atestat documentar de la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind ctitoria voievodului Mihnea cel Rău.

DSCN89883

Frumoasa mânăstire este situată la intrarea în Peștera Ialomiței la o altitudine de 1560 m.

DSC_5423[3]

Lângă Hotel Peștera se află telecabina care te duce să vezi Babele și Sfinxul.

DSCN9002[3][5]

Tot traseul montat este bine descris aici de Magia Muntelui.

sursa: Hotel Pestera

5 thoughts on “Hotel Peștera, de la 1921 până în prezent! Minunile Parcului Național Bucegi – cota 1600

 1. Diabetes medications on the dark web with delivery by mail, where to buy?

  Diabetes drugs now with the convenience of home
  delivery and low prices. The future is now!
  Online pharmacy for cheap Metformin delivery Looking for
  a safe online pharmacy for insulin? We’re as safe as they come (probably)

 2. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads.
  I hope to give a contribution & aid different users like its helped me.
  Good job.

Comments are closed.