Menu

Iată 4 modele de dressing pe care le poţi face singur la tine acasă

Dulapul tău de haine a devenit neîncăpător? Acum a venit vremea să te gândeşti la un model tip dressing, care să îţi ofere mai mult spaţiu. Cu siguranţă te-ai gândit să-ţi faci chiar tu un dressing, dar nu ai avut curajul necesar să-l pui în practică.

Materialele necesare poţi să le cumperi de la firmele de specialitate. Acestea îţi pot furniza elementele componente debitate la dimensiunile pe care le soliciţi, singura sarcină care îţi va reveni fiind asamblarea acestora, dar şi unele uneltele pentru lucru, în special o bormaşină rotopercutoare pentru a prinde foarte bine pereţii dressingului pe perete.

Mai nou, dressingul este o încăpere construită separat de restul camerelor, care permite depozitarea articolelor de îmbrăcăminte aflate într-o locuinţă. Hainele care se găsesc aici sunt fie împachetate pe rafturi, fie aşezate perfect pe umeraş, în timp ce încălţămintea stă pe rafturi speciale sau în cutii.

Mai jos îţi prezint patru modele de dressing. Dar, dacă te grăbeşti sau crezi că e prea complicat să faci comandă, trebuie să ştii că există modele gata făcute …. numai că nu toate se vor potrivi la tine acasă.

 

Camera de dressing

O întreagă cameră pentru dressing este, desigur, opţiunea ideală; însă, pentru mulţi, nu este deloc o opţiune. Motivul este evident: lipsa spaţiului. Pe de altă parte, se poate întâmpla să nu ai nevoie de un dressing atât de mare şi, chiar dacă deţii spaţiul necesar amenajării lui, să alegi să îl utilizezi în alt scop.

 

 

 

Dressing la mansardă

Dacă nu foloseşti mansarda pentru locuit, sau ca birou, o poţi transforma în dressing. Nu numai că vei avea spaţiu suficient pentru tot ceea ce vei dori să depozitezi, dar vei avea şi mai multă libertate pentru idei creative. În mansardă, totul este lăsat la vedere, iar dressingul poate deveni un adevarat element de decor. Foarte potrivite aici sunt rafturile realizate pe comandă, care permit valorificarea zonelor mai puţin accesibile, şi sistemele de dressing cu rafturi deschise.

 

Dressingul de pe hol

Dressingul poate fi improvizat în spaţiul destinat în mod obişnuit debaralei, sau poate fi creat separat, instalând pe hol rafturi, o canapea de mici dimensiuni şi un suport pentru pantofi.

 

 

Dressingul amenajat în balcon

Locul ideal pentru dressing este cât mai aproape de dormitor, aşa că amenajarea dressingului în balcon este recomandată doar dacă acesta comunică cu dormitorul. Balconul poate fi spaţiul perfect şi va fi întotdeauna mai eficient exploatat prin amenajarea unui dressing, decât depozitând aici tot felul de lucruri inutile.

 

 

Făcut de tine, dresingului îi poţi stabili chiar tu un sistem de organizare

 

  1. Iluminarea dressingului
  2. Poţi avea propriile reguli de organizare, ţinând cont de criterii precum culoarea hainelor sau sezonul în care pot fi purtate.
  3. Aranjează lucrurile pe culori
  4. Aranjează lucrurilor după tipul materialului
  5. Aranjează lucrurilor în funcţie de anotimp
  6. Aranjează lucrurilor în funcţie de tipul de activitate

 

 

Chiar dacă ai ales unul dintre modelele de dressing disponibile în magazine, asta nu e tot: trebuie să îi găseşti cel mai bun loc şi să îi adaugi accesorii. În cazul unui dressing construit de la zero, sunt mult mai multe aspecte de luat în calcul.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram