Menu

Idei pentru decorarea casei de Crăciun

Bucuria sărbătorilor de iarnă nu este niciodată completă fără o curăţenie generală. Degeaba aduci atmosfera Crăciunului în casa ta, dacă nu străluceşte totul în jur.

 

Alege un Crăciun în stil rustic

 

Crăciunul are un parfum aparte, în funcţie de tradiţiile fiecărei zone în care este sărbătorit. Nimeni nu ar recunoaşte această sărbătoare fără bradul împodobit şi fără lumânările aprinse la ceas de seară. Abia, atunci se poate spune că avem casă pregătită de sărbătoare. Aspiratorul şi maşina de spălat sunt ajutoarele de nădejde în această operaţiuni.

Bradul poate fi ornat cu globuri pictate manual, cu motive rustice. Un coş umplut cu mere, nuci şi covrigi va întregi acest peisaj rustic şi îţi va sta la dispoziţie pentru momentele în care colindătorii îţi vor bate la uşă.

 

Intrarea în casă

Decorează intrarea în aşa fel încât musafirii să simtă magia Sărbătorilor de îndată ce îţi trec pragul. În primul rând decorează uşa cu o frumoasă coroană împletită de brad.

 

Holul

În timp ce musafirii se descalţă poţi pune lângă cuier o măsuţă pe care să o decorezi cu câteva lumânări parfumate – poţi folosi un bol plin de nuci şi o lumânare mare că să arate mai festiv, iar pentru miros alege portocale şi scorţişoară, ca să se simtă aroma Crăciunului încă de la intrare.

Livingul

Aici e locul în care o să vă petreceţi cel mai mult timp aşa că trebuie să fie cu adevărat magic. Bradul va fi obiectul cel mai de seamă admirat de toată lumea. Cât despre decoraţiuni puteţi opta pentru globuri, mascote, ornamente din lemn, din hârtie, în multe culori sau o singură culoare, după sufletul vostru. Cu cât e mai original cu atât mai bine! Iar dacă aveţi şemineu nu uitaţi să prindeţi deasupra câteva şosete ca să le găsească mai repede Moş Crăciun.

 

 

Dacă preferi un Crăciun modern, poţi înlocui bradul natural cu unul din plastic alb sau chiar colorat, în tonuri curajoase de argintiu şi albastru. Farfuriile, serveţelele şi fetele de masa trebuie să aibă motive grafice de sezon, în care să se regăsească renul Rudolf şi spiriduşii lui Moş Crăciun.

 

Alege combinaţii complementare de culori, cum ar fi roşu şi verde sau galben şi albastru, dar poţi experimenta şi cu o nonculoare la care să adaugi roşu aprins. Aroma de măr cu scorţisoară şi colindele vor întâmpina perfect invitaţii ce abia asteapta momentul în care vei scoate curcanul de la cuptor sau cârnaţii făcuţi după cele mai gustoase retete.

 

Nu este nevoie de o casă mare pentru a crea o atmosferă de sărbătoare. Surprinde-i pe cei dragi cu atenții la tot pasul. Din hol pană-n bucătărie, din balcon până sub brad. Aşează decoraţiuni pline de poveşti şi amintiri.

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram