Restaurantul Casa Doina din București este o casă cu tradiție. Acum un restaurant în care măcar o dată trebuie să-i treci pragul. Într-o construcșie autentic românească, din secolul al XVIII-lea, restaurantul îmbină elementele unei case boierești cu cele ale casei țărănești. Același lucru se întâmplă și în meniu, unde poți găsi deopotrivă mâncăruri țărănești cu feluri sofisticate.

gusturi-ca-la-mama-acasa-5-restaurante-cu-specific-romanesc-din-bucuresti-pe-care-sa-le-incerci-macar_6

 

gusturi-ca-la-mama-acasa-5-restaurante-cu-specific-romanesc-din-bucuresti-pe-care-sa-le-incerci-macar_7

Proiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri.

_MG_0246

 

_MG_0256

 

_MG_0274

Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice. În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscriptii ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile.

În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific a Bucureștiului de altă dată, a vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu.

05

06

 Lemnul ornamentat cu modele tradiționale, candelabrele cu lumină difuză, ferestrele largi sau vegetația luxuriantă din grădina de vară sunt doar câteva din elementele ce vă dau binețe la trecerea pragului.

IMG_1219

Fie că alegeți să petreceți timpul în interiorul saloanelor primitoare, la terasă sau în grădina de vară special amenajată, rezultatul va fi același: veți fi cu siguranță încântați de rafinamentul și familiaritarea acestor locuri. Sos. Kiseleff, Nr. 4, BucureȘti

sursa: Casa Doina

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest