Menu

În martie, avem treabă în grădină

Luna martie este luna în care toată lumea parcă revine la viață. Este luna în care primăvara își primește drepturile înapoi, când ziua se mărește, dar și luna în care avem cel mai mult de muncă în grădină …. sau în balcon, după caz 🙂

dalie 1

Pe lângă toate semințele ce trebuie semănate, în martie trebuie să plantăm bulbii tuturor florilor care înfloresc pe vară și toamnă.

Bulbii de dalii, gladiole, cale, crocosmia, tuberoze trebuie plantați până la sfarșitul acestei luni . Dacă i-ai scos toamna trecută din pământ ca să-i ferești de îngheț și i-ai păstrat în cutii speciale, uscate, replantează-i. Daca vrei alte flori la vară în grădină, pune bulbii preferați la 10 centimetri în pământ fertil și bine drenat, căci excesul de apă din sol va duce la putrezirea rădăcinii.

gladiola 2

cala

 

tuberoze

crocosmia

Tot în martie trebuie să facem primenire a gazonului. Acesta trebuie curățat de buruienI, de frunzele uscate și evident să umplem golurile cu sămânță de gazon. Dacă am avut instalație de irigat, evident și aceasta trebuie verificată, să vedem dacă a făcut față înghețului.

foto: https://www.pinterest.com

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram