În martie, avem treabă în grădină

Luna martie este luna în care toată lumea parcă revine la viață. Este luna în care primăvara își primește drepturile înapoi, când ziua se mărește, dar și luna în care avem cel mai mult de muncă în grădină …. sau în balcon, după caz 🙂

dalie 1

Pe lângă toate semințele ce trebuie semănate, în martie trebuie să plantăm bulbii tuturor florilor care înfloresc pe vară și toamnă.

Bulbii de dalii, gladiole, cale, crocosmia, tuberoze trebuie plantați până la sfarșitul acestei luni . Dacă i-ai scos toamna trecută din pământ ca să-i ferești de îngheț și i-ai păstrat în cutii speciale, uscate, replantează-i. Daca vrei alte flori la vară în grădină, pune bulbii preferați la 10 centimetri în pământ fertil și bine drenat, căci excesul de apă din sol va duce la putrezirea rădăcinii.

gladiola 2

cala

 

tuberoze

crocosmia

Tot în martie trebuie să facem primenire a gazonului. Acesta trebuie curățat de buruienI, de frunzele uscate și evident să umplem golurile cu sămânță de gazon. Dacă am avut instalație de irigat, evident și aceasta trebuie verificată, să vedem dacă a făcut față înghețului.

foto: https://www.pinterest.com

45 thoughts on “În martie, avem treabă în grădină

 1. Januvia for diabetes, where can I buy on the dark web?
  Discount diabetes meds online – no prescription needed.

  Let’s get that blood sugar down!
  Cheap diabetes meds online like I’m talking dirt cheap.
  Hook me up! The ultimate guide to finding the best online
  pharmacy for diabetes meds. because you can’t be
  bothered to do it yourself.

Comments are closed.