În week end, târg de Sf.Maria Mare la Muzeul Țăranului Român

”Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului) este prăznuită în fiecare an la 15 august. În dimineața acestei zile, femeile merg la biserică și împart struguri, prune și faguri de miere. Apoi, femeile merg în cimitir și tămâiază mormintele rudelor.
Ciobanii coboară oile de la munte, bărbații își schimbă pălăria cu căciula, se interzice scăldatul în apa râurilor spurcată de cerb și dormitul pe prispă”.

La București, fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg de Sfântă Maria Mare”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada: 14 – 16 august 2015.

Păstrând spiritul autentic al tradiţionalelor sărbători populare româneşti, meşterii prezenţi la târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din zona Moldovei sau Sighișoarei, costume tradiţionale din toate zonele etnografice, obiecte de gospodărie din lemn cioplit, măşti populare şi vase de ceramică.

unnamed

Pentru cei care îşi serbează ziua onomastică puteţi găsi în târg cadoul perfect: ii minuţios brodate cu mătase sau cu mărgele, bijuterii din porţelan sau din alamă, împletituri din fibre naturale, obiecte de vestimentaţie picate manual, accesorii din piele, jucării din materiale ecologice, obiecte din sticlă modelată manual, plante de leac şi flori proaspete.

Se pot târgui pentru masa festivă fructe si legume de sezon, cozonaci bucovineni şi prăjituri de casă, vin de Vrancea şi miere, turtă dulce de Covasna, siropuri şi şerbeturi pe alese. Pe Aleea Samurcaş şi în curtea interioară iubitorii de antichităţi pot găsi obiectul mult dorit la colecţionarii de artă.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile vor fi proaspăt gătite la ceaun sau pe grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor toride ale lui Gustar: ciolan cu fasole, bulz cu mămăliguţă, sarmale, ciorbă de peşte, frigărui şi cârnaţi la grătar, însoţiţi de gogoşari umpluţi cu varză murată.

INTRAREA ESTE LIBERĂ! Program zilnic: 10.00-19.00

 

4 thoughts on “În week end, târg de Sf.Maria Mare la Muzeul Țăranului Român

  1. Pingback: homemade sex games

Comments are closed.