Kalanchoe, prințesa din Madagascar

Kalanchoe este o plantă decorativă atât prin frunzele ei cărnoase de un verde închis, cât și prin florile ei, care au nuanțe diferite: roșu, roz, portocaliu, violet, galben. Kalanchoe este o plantă de zi scurtă. Dezvoltarea florilor se realizează când planta dispune  de aproximativ 6 săptămâni de zile scurte.

12265

Kalanchoe are flori mici, care cresc în buchetele. Florile, ce pot avea patru petale sau multiplu de patru (28 ori 32) sunt albe, roșii, oranj, galben sau mov. Kalanchoe înflorește tot timpul anului, având perioade de pauză între sesiunile de înflorire, perioade care se repetă indiferent de anotimp.

Kalanchoe, pe numele ei oficial  Kalanchoe blossfeldiana are frunze cărnoase de un verde închis, nu crește mai înaltă de 25-30 de centimetri, formează tufe și se pretează excelent pentru a fi ținuta în ghiveci. Sunt peste 200 de specii de Kalanchoe.

E7204018-1

Kalanchoe se udă dimineața. Deoarece este o plantă suculentă, are nevoie de apă puțină. Excesul de umezeală favorizează apariția bolilor. Uscăciunea nu trebuie să fie excesivă pentru că determină pigmentarea în roșu a frunzelor și a tulpinelor.

Kalanchoe este una din cele mai populare plante de apartament, este originară din Madagascar și are un nume cu etimologie chinezească. Kalanchoe (zisă Calansoe) este o mică bucurie fiind extrem decorativă și foarte ușor de întreținut.

kalanchoe_blossfeldiana_2

 

 

Kalanchoe_1

După ce toate florile se ofilesc, acestea se taie, iar planta este mutată într-un loc umbros timp de o săptămână. După o săptămână, Kalanchoe își poate relua locul la lumină și o să înflorească din nou. Dacă nu primește suficientă lumină frunzele se înroșesc. Kalanchoe are nevoie de lumină, dar nu suportă să stea direct în soare, având nevoie de lumina indirectă. Planta se „îndeseste” prin îndepărtarea vârfurilor tuturor lăstarilor, deasupra ultimei perechi de frunze. Trucul asigură și inflorescențe bogate și constante, dar nu trebuie aplicat la Kalanchoe decât o singură dată într-un an.

 

22 thoughts on “Kalanchoe, prințesa din Madagascar

  1. การสร้างโอกาสจากการเล่นเกมส์ที่สามารถสร้างรายได้ เราขอแน่ะนำbetflix pgslot เครดิตฟรี อย่าปล่อยโอกาสให้ผ่านไปผู้โชคดีอาจเป็นคุณก็ได้.

Comments are closed.