Kalanchoe este o plantă decorativă atât prin frunzele ei cărnoase de un verde închis, cât și prin florile ei, care au nuanțe diferite: roșu, roz, portocaliu, violet, galben. Kalanchoe este o plantă de zi scurtă. Dezvoltarea florilor se realizează când planta dispune de aproximativ 6 săptămâni de zile scurte.
Kalanchoe are flori mici, care cresc în buchetele. Florile, ce pot avea patru petale sau multiplu de patru (28 ori 32) sunt albe, roșii, oranj, galben sau mov. Kalanchoe înflorește tot timpul anului, având perioade de pauză între sesiunile de înflorire, perioade care se repetă indiferent de anotimp.
Kalanchoe, pe numele ei oficial Kalanchoe blossfeldiana are frunze cărnoase de un verde închis, nu crește mai înaltă de 25-30 de centimetri, formează tufe și se pretează excelent pentru a fi ținuta în ghiveci. Sunt peste 200 de specii de Kalanchoe.
Kalanchoe se udă dimineața. Deoarece este o plantă suculentă, are nevoie de apă puțină. Excesul de umezeală favorizează apariția bolilor. Uscăciunea nu trebuie să fie excesivă pentru că determină pigmentarea în roșu a frunzelor și a tulpinelor.
Kalanchoe este una din cele mai populare plante de apartament, este originară din Madagascar și are un nume cu etimologie chinezească. Kalanchoe (zisă Calansoe) este o mică bucurie fiind extrem decorativă și foarte ușor de întreținut.
După ce toate florile se ofilesc, acestea se taie, iar planta este mutată într-un loc umbros timp de o săptămână. După o săptămână, Kalanchoe își poate relua locul la lumină și o să înflorească din nou. Dacă nu primește suficientă lumină frunzele se înroșesc. Kalanchoe are nevoie de lumină, dar nu suportă să stea direct în soare, având nevoie de lumina indirectă. Planta se „îndeseste” prin îndepărtarea vârfurilor tuturor lăstarilor, deasupra ultimei perechi de frunze. Trucul asigură și inflorescențe bogate și constante, dar nu trebuie aplicat la Kalanchoe decât o singură dată într-un an.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns