Bogăția mea – bujorul. Azi, de ziua mea sunt foarte bogată
14 mai 2015
Ceapa decorativă, o floare care ne înfrumusețează grădinile
15 mai 2015

”La Roata” este un complex turistic cu un puternic accent tradițional, situat în orașul Gura Humorului din Bucovina. La pensiunea ”La Roata” din Gura Humorului atmosfera este una bucovineană desprinsă din secolul al XIX-lea. Proprietarii spun că ”La Roata” încă mai există întoarcerea într-un timp al statorniciei, când ziua era zi, masa masă, casa casă. Evitent toate astea existau și la bunicii mei. Toate la ora stabilită. Și ziua era una minunată!

la roata

 

Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

”La Roata” au poposit, reconstruite lemn cu lemn, bucată cu bucată, case de la începutul veacului al XIX-lea, îmbătrânite în munte, undeva spre izvoarele Sucevei. Lor li s-a adăugat spre tihnă, și o moară veche, de unde și numele așezământului, care a ostenit, învârtindu-se sub șuvoaiele Bistriței Aurii.

SONY DSC

 

Restaurant spate - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

 Un restaurant, o cramă, și o locuință pentru excentrici cu pretenții s-au născut din toate astea. Alături de ele, vile cu apartamente moderne, pun amprenta confortului asupra timpului vechi.

SONY DSC

 

la roata 1

 

la roata 2

 

la roata 3

 

la roata 4

 

la roata 5

 

la roata 7

 

la roata 9

 

Pisica, prietena copiilor - Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

Complexul turistic ”La Roata” îl găsiți la câțiva km de renumitele mânăstiri, cu o bucătărie autentică unde se respectă tradițiile vechi. Aici puteți gusta bucate tradiționale făcute în casă.

SONY DSC

 

Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina2

 

Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina1

Camerele sunt identice cu cele ale bunicilor. Cu preșuri și sobe de pământ.

Camera cu pat dublu Casa Elisabeta - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

SONY DSC

 

la roata 11

 

la roata 8

 

la roata 10

foto: Pensiunea ”La Roata”

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest