Menu

Leandru, un arbust spectaculos

Leandrul (nerium oleander) este un arbust veșnic verde, care face parte din familia Apocynaceae. Leandrul face parte din genul Nerium. Acesta cuprinde peste 25 de specii arbustive cu frunzele înguste, pieloase, persistente şi florile scurt-pediculate dispuse în cime. Este originar din zona mediteraneană şi subtropicală din Asia şi Japonia. Leandrul este o planta arbustivă decorativă prin flori şi frunze. Are frunzele persistente, lucioase, liniare dispuse în verticile. Florile pot fi simple sau involte, de culoare roz, albă, roşie sau galbenă, apar în vârful lăstarilor şi sunt grupate în cime (tip de inflorescenţă în care axul principal poartă în vârf o singură floare.

leandru 1

Leandrul se înmulţeşte prin butaşi şi marcotaj. Butaşii se recoltează din vârfurile lăstarilor la lungimea de 8-12 cm.

Dacă este plantat în grădină leandrul poate atinge înălțimi cuprinse între 2 și 6 m. Plantat în ghiveci acesta poate ajunge pana la 1,5 metri înălțime, iar dacă i se asigură un ghiveci încăpător poate depăși chiar și 2 metri înălțime.

leandru 2

 

leandru 4
Leandrul creează o atmosferă cu adevărat unică în grădină, terasă şi balconul dumneavoastră. Locurile însorite şi îngrijirea adecvată sunt recompensate cu înflorire bogată. Nu suportă apa în exces! Iernează în locuri ferite de ger, cu umiditate atmosferică medie. Înfloreşte în iunie-septembrie.

Leandrul este printre cele mai otrăvitoare plante din lume.

Leandrul şi-a câştigat faima de plantă ornamentală datorită florilor colorate şi al mirosului plăcut dar şi datorită faptului că e o puţin pretenţios la condiţii de sol sau de umiditate, adaptându-se şi în zone semi-deşertice. Deseori, leandrii sunt garduri vii sau bariere de protecţie împotriva prafului şi a zgomotului pe areale întinse din Asia, zona mediteraneeană din Europa sau din Statele Unite.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram