Cea mai simplă decoraţiune de Paşte
9 aprilie 2015
Gaillardia, floarea sălbatică din grădina ta
15 aprilie 2015

Leandrul (nerium oleander) este un arbust veșnic verde, care face parte din familia Apocynaceae. Leandrul face parte din genul Nerium. Acesta cuprinde peste 25 de specii arbustive cu frunzele înguste, pieloase, persistente şi florile scurt-pediculate dispuse în cime. Este originar din zona mediteraneană şi subtropicală din Asia şi Japonia. Leandrul este o planta arbustivă decorativă prin flori şi frunze. Are frunzele persistente, lucioase, liniare dispuse în verticile. Florile pot fi simple sau involte, de culoare roz, albă, roşie sau galbenă, apar în vârful lăstarilor şi sunt grupate în cime (tip de inflorescenţă în care axul principal poartă în vârf o singură floare.

leandru 1

Leandrul se înmulţeşte prin butaşi şi marcotaj. Butaşii se recoltează din vârfurile lăstarilor la lungimea de 8-12 cm.

Dacă este plantat în grădină leandrul poate atinge înălțimi cuprinse între 2 și 6 m. Plantat în ghiveci acesta poate ajunge pana la 1,5 metri înălțime, iar dacă i se asigură un ghiveci încăpător poate depăși chiar și 2 metri înălțime.

leandru 2

 

leandru 4
Leandrul creează o atmosferă cu adevărat unică în grădină, terasă şi balconul dumneavoastră. Locurile însorite şi îngrijirea adecvată sunt recompensate cu înflorire bogată. Nu suportă apa în exces! Iernează în locuri ferite de ger, cu umiditate atmosferică medie. Înfloreşte în iunie-septembrie.

Leandrul este printre cele mai otrăvitoare plante din lume.

Leandrul şi-a câştigat faima de plantă ornamentală datorită florilor colorate şi al mirosului plăcut dar şi datorită faptului că e o puţin pretenţios la condiţii de sol sau de umiditate, adaptându-se şi în zone semi-deşertice. Deseori, leandrii sunt garduri vii sau bariere de protecţie împotriva prafului şi a zgomotului pe areale întinse din Asia, zona mediteraneeană din Europa sau din Statele Unite.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest