Menu

Lucruri mai puţin ştiute despre pepenele roşu

Lucruri mai puţin ştiute despre pepenele roşu
Pepenele roşu se număra printre fructele preferate şi se consideră că are originea în Deşertul Kalahari din Africa. Prima datare a pepenului a fost înregistrată acum aproape 5000 de ani, în Egipt, fiind desenat pe pereţii clădirilor şi erau puşi pe mormintele faraonilor cu scopul de-ai hrăni şi după moarte.
Pepenele roşu s-a răspândit în ţările de pe coastele Mării Mediterane prin intermediul corăbiilor comerciale.
Pepenele a apărut pentru prima dată într-un dicţionar, în Anglia, în anul 1615 iar in prezent China este cel mai mare producator de pepeni din lume. Pepenele se număra printre alimentele cu cel mai scăzut risc de a provoca alergii şi conţine 90% apă.
 .
 .
Conform unor studii recente, pepenele roşu este foarte bogat în antioxidanţi şi aminoacizi şi se încearcă obtţnerea unor medicamente pentru tratarea presiunii arteriale ridicate, a gradului ridicat al nivelului glucozei şi complicaţiilor vasculare.
Consumul de pepene roşu îmbunătăţeste funcţiile cardiovasculare iar aminoacizii pe care îi conţine ajută la păstrarea sănătăţii arterelor şi la îmbunătăţirea fluxului de sânge şi sănătăţii inimii.
 .
 .
Vitaminele prezente în cantitate mare în compoziţia pepenelui rosu (A, B6 şi C) au rol important în adaptarea vizuală, ajută la formarea hemoglobinei, întăreşte sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a se apără în faţa infecţiilor.
Pepenele roşu conţine şi potasiu, necesar pentru menţinerea echilibrului de apă din corp şi din interiorul celulelor. Specialiştii nutriţionişti sunt de părere ca, prin consumul de pepene roşu pe timpul verii, se asigură cea mai bună hidratare şi vitaminizare a organismului.
 .
sursa foto: pixabay.com, stiridinsanatate.com

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram