Mâncarea care se prepară în 3 minute. Spanac cremos cu ou

Spanacul este considerat un adevărat super-aliment şi este consumat în aproape toate colţurile lumii. Popeye Marinarul îl mânca ori de câte ori avea nevoie de energie, inspirând astfel zeci de generaţii de copii să mănânce cu mai multă poftă această legumă verde. Trebuie spus că este vremea lui, tocmai acum când este şi vremea salatelor. 

Spanacul este o legumă uşor de cultivat, o sursă bună de vitamine şi minerale şi are un gust bogat, puţin amar, puţin acrişor, care se potriveşte bine într-o mare varietate de preparate culinare. Spanacul poate fi condimentat cel mai bine cu nucşoară, dar şi cu usturoi, şi este o legumă versatilă, care poate fi inclusă în preparate cu carne, peşte, brânză şi în sosuri pentru paste. Îl poţi servi proaspat, în salate, preparat la abur, ca garnitură, în supe, tocăniţe, aperitive. Deşi îl poţi cumpăra pe tot parcursul anului, sezonul lui a început în martie şi ţine câteva luni bune.

Cum facem spanac cremos cu ou. Care sunt ingredientele necesare

Spanacul cremos cu ou şi smântână se găteşte în câteva minute, conţine multe substanţe nutritive şi este delicios. Preparatul poate fi servit ca atare, cu o felie de pâine de casă ori mămăligă moale sau ca garnitură pentru somon la cuptor ori la grătar.

Ingrediente:

  • 1 legătură mare de spanac proaspăt;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de smântână lichidă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • sare, după gust;
  • cimbru, dacă îţi place;
  • unt
foto: mega image.ro

Cum preparăm spanacul spumos cu ou

Spanacul se curăţă de codiţe şi de eventuale frunze veştede şi se spală foarte bine sub jet de apă. Se aşază o oală cu apă pe foc şi, după ce a dat în clocot, se pune spanacul în tranşe, pentru câteva secunde, pentru a se înmuia. Se scoate într-o strecurătoare şi, după ce s-a răcit suficient încât să îl poţi manevra, stoarce-l bine pentru a elimina excesul de lichid, apoi toacă-l mărunt. Pentru că pe piaţă nu se găseşte mereu spanac proaspăt, poţi folosi şi spanac congelat.

Sparge un ou într-un bol şi bate-l puţin cu o furculiţă. Foloseşte oua proaspete. Curăţă usturoiul şi toacă-l fin. Pune o tigaie pe foc, cu aproximativ o lingură de unt, adaugă usturoiul şi căleşte câteva secunde. Adaugă spanacul în tigaie şi căleşte-l la foc moderat aproximativ şapte minute, amestecând din când în când. Pune sare după gust, condimentează cu cimbru şi toarnă deasupra oul bătut şi smântâna, amestecând permanent. Găteşte totul timp de aproximativ trei minute, apoi ia tigaia de pe foc. Se serveşte cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *