Menu

Micșunele… micșunele

”Când o face plopu pere și răchita micșunele…”

 

micsandra

Toată lumea a auzit de zicătoarea asta, dar mai puțini știu ce înseamnă micșunelele. Ei bine, micșunelele sunt niște flori cu un parfum foarte fin și plăcut.

Cunoscută la noi și ca micsandră, micșuneaua este una dintre cele mai vechi plante decorative. Se cultivă în grădină, ghiveci, jardiniere și balcoane, iar florile de culoare alb, roz, roșu, violet, galben, micșunelele înfloresc din primăvară și până în toamnă târziu până cade bruma.

micsandra 1

 

micsandra 2

 

Nu trebuie udată, o udare moderată este suficientă. Iarna este foarte rezistentă frig.  Dacă sunt stropite frunzele, acestea se îngălbenesc, iar udarea în exces duce la putrezirea rădăcinilor. Se recomandă însă, la plantare, o udare puternică, pentru a ajuta la prinderea plantei. Florile emană un parfum fin şi, pentru a fi pus în valoare acest aspect, e bine să alegeţi pentru ele un loc bine aerisit. Micşuneaua iubeşte soarele, dar nu suportă căldura în exces (încetineşte înflorirea).

micsunea

De la această plantă putem avea flori în tot cursul anului, folosind simpla metoda de eșalonare a semănatului pe o perioadă mai îndelungată. Dacă se seamănă în februarie-martie, micșuneaua înflorește din iunie până în august. Cei care o doresc prezentă iarna, în casă, vor avea grijă să o semene la sfârșitul lunii august, iar ca raspuns la îngrijirile acordate, în luna ianuarie vor apăre florile cu parfumul lor discret.

 

One comment

  1. Secan Secan spune:

    Bravo Roxana! Politica,oricum miroase urat.Cu florile e altfel!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram