Ministerul Mediului va lansa un program pentru microbuze electrice

Ministerul Mediului pregătește lansarea unui program pentru microbuze electrice. „Viitorul aparține transportului verde, astfel că susţinem achiziţia de maşini electrice prin Rabla Plus şi încurajăm transportul în comun, mersul pe bicicletă sau pe jos, nu doar în Vinerea Verde”, a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna.

Ministrul Mediului Tanczos Barna s-a deplasat la şedinţa de Guvern de joi cu una dintre maşinile finaliste ale concursului Best Electric Car România 2023.

„Astăzi ne-am întors cu Cseke Attila și Adrian Câciu de la ședința de Guvern cu una dintre mașinile finaliste ale concursului Best Electric Car România 2023. Apropo, nu doar astăzi, dar în fiecare zi mă deplasez doar cu maşină electrică în Bucureşti”, a scris Tanczos Barna, joi pe Facebook.

El a mai spus că „viitorul aparţine transportului verde, astfel că susţinem achiziţia de maşini electrice prin Rabla Plus, iar anul acesta vom lansa un program şi pentru microbuze electrice şi încurajăm transportul în comun, mersul pe bicicletă sau pe jos, nu doar în Vinerea Verde”. 

„Guvernul, UDMR are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru maşini electrice: asta facem la Ministerul Dezvoltării şi la MMAP”, a completat ministrul Mediului.