Mobilierul din cuarţ, frumuseţea din grădina ta

Tot mobilierul de grădină e frumos, dar cel de cuarţ este ceva de senzaţie. La prima vedere te-ai întreba de ce să scoţi masa din curţ afară în grădină şi n-ai ţine-o în casă.

b

 

100

 

200

Despre mobilerul  din cuarţ am afla de ala Val Decor. În spatele acestui proiect frumos stau doi designeri care înfrumuseţează casele şi grădinile românilor cu piese din cuarţ. Alia Bakutayan şi partenerul ei, Daniel Tufiş, militează pentru casele luminoase şi ecologice, care comunică armonios cu exteriorul şi pe care le decorează cu mobilier urban unicat.
De ce ar cumpăra un român un scaun, o masă,o bancă din cuarţ de la voi şi nu asemenea piese făcute în serie, pe care să şi le asambleze singur acasă?
Daniel Tufiş: Când poţi să cumperi o piesă bine făcută, la un preţ bun şi s-o ansamblezi singur, e foarte bine; astfel de mobilier a apărut din economie de timp şi de bani, îşi are rostul lui. Obiectele de manufactură, unicat, vor avea mereu nevoie de mai mult timp de execuţie, de un meşter foarte bun, care să pună în practică ce doreşte designerul şi, nu de puţine ori, de materiale aduse pe comandă; de aceea, totul devine mult mai complicat şi mai scump. Astfel de mobilier se face cu gândul doar la dorinţele proprietarului. Se naşte o piesă gândită şi meşterită special pentru el. Iar pentru asta merită investiţia!
300
400
Mat sau lucios, cuarţul dă o notă de eleganţă spaţiului, spun Alia şi Daniel. Poate primi diferite forme şi întrebuinţări, de la blaturi de bucătărie sau de baie, la scaune, mese, noptiere sau obiecte decorative de interior sau de exterior. Cei doi combină cuarţul cu cimentul alb, gri sau colorat, cu marmură, sticlă, lemn şi fier.250512_223207251040045_6744_n
Folosiţi foarte mult, în munca voastră, cuarţul. Cum a intrat el pe mâinile voastre?
Daniel Tufiş: Locuinţa noastră e un spaţiu deschis asemănător celui industrial, un loc în care ne primim şi prietenii, şi clienţii, de aceea ne-am gândit ca zona de bucătărie să nu ocupe prea mult spaţiu, să fie practică şi mai ales să se încadreze perfect în tot decorul. Aşa că am turnat blatul şi cuvele din beton. După uscare, şlefuire şi tratare, ne-a plăcut mult ce a ieşit şi am folosit ideea mult timp în proiectele noastre de amenajare. Apoi am realizat că tot pe sistemul acesta de turnare putem să dăm mai multă valoare obiectelor, adăugând alte materiale naturale, mai preţioase, cum ar fi cuarţul. E o piatră cu atitudine, spunem noi. Multitudinea de tonuri pe care le integrează îi permite să-şi găsească locul în orice tip de spaţiu, printre alte piese de mobilier.
646x404
Despre cum definisc cei doi tineri designeri o casa frumoasa puteţi citi aici!

6 thoughts on “Mobilierul din cuarţ, frumuseţea din grădina ta

  1. Pingback: NKSFB Dave T Bolno
  2. I am curious to find out what blog platform you
    are using? I’m experiencing some small security issues with my
    latest website and I’d like to find something more safe.

    Do you have any suggestions?

Comments are closed.