Menu

Mocăniţa din defileul Văii Vaserului acum şi pe platforma Google

Trenul cu aburi „Mocăniţa”, care parcurge peste 40 km pe linia ferată cu ecartament îngust din defileul Văii Vaserului (Munţii Maramureşului), a fost încorporat pe platforma digitală a Google Cultural Institute, platformă care oferă accesul la patrimoniul cultural-istoric a celor mai importante locuri din lume.

„Google Culture Institute ne-a oferit plăcuta ocazie de-a realiza anul trecut o galerie virtuală despre Mocăniţa de pe Valea Vaserului. Proiectul iniţiat de cei de la Google doreşte să păstreze arta mondială în format virtual pentru cei care nu au ocazia sa ajungă în aceste locuri sau chiar să trezească o curiozitate despre patrimoniul cultural mondial, prin mijloacele moderne pe care le oferă tehnologia de ultima oră. Prezentarea proiectului a avut loc la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti”. Preşedintele Fundaţiei Wassertalbahn, Vişeu de Sus, Daniel Andreica se ocupă de prezentarea trenului „Mocăniţa”.

 

Valea-Vaserului-Mocanita2

 

mocanita

De asemenea, membrul fondator al Fundaţiei „Wassertalbahn” Andreas Karlstetter susţine că prezentarea trenului Mocăniţa pe una dintre cele mai importante platforme digitale contribuie la o mai bună cunoaştere a comunităţii Vişeului în afara României.

„Suntem foarte onoraţi să facem parte din acest proiect internaţional. Este o oportunitate extraordinară să ne putem prezenta valorile locale şi, totodată, să facem cunoscută tuturor ultima cale ferată forestieră funcţională din Europa prin intermediul platformei Google. Ansamblul căii ferate face deja parte din patrimoniu naţional începând cu anul 2010 şi poate reuşim cu această ocazie să ne atingem scopul de a-l clasa şi în patrimoniul UNESCO. Ne bucurăm că povestea Mocăniţei de pe Valea Vaserului stă alături de evenimentele remarcabile de-a lungul timpului şi astfel contribuim şi noi la o mai bună cunoaştere a acestei fărâme impresionante din istoria unei comunităţi aflate într-un colţ fascinant al României” a spus Andreas Karlstetter.

 

moc-ni-a-de-pe-valea-vaserului-1163

 

mocanita6

 

Mocanita, Viseu de Sus, Valea Vaserului, Maramures5

 

tren cu abur mocanita iarna

 

mocanita.jpg-40-e1414146668838-680x365

Valea Vaserului este una dintre destinaţiile turistice favorite a românilor şi străinilor indiferent de sezon, principala atracţie fiind trenul cu aburi „Mocăniţa”, peisajul montan şi pensiunile rurale din zona Munţilor Maramureşului şi a Pietrosului Rodnei.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram