Menu

Nalba de pădure, minunata de la marginea pădurii

Este o plantă perenă sau bianuală, care creşte în toată ţara. Poate fi întâlnită la marginea pădurilor, pe terenuri necultivate, fâneţe, acum și în grădini.

nalba de padurea

Atinge înălţimea de 120 cm, înfloreşte roşu-violaceu, în perioada mai-septembrie. Florile şi frunzele conţin mucilagi, tanin, substanţe albuminoide, vitamina C, fitosterine.

nalba_de_padure
Medicinal, planta are acţiune emolientă, având efecte în tratarea tusei, probleme ale gâtului, afecţiuni bronhopulmonare, hemoroizi, colite, afecţiuni ale căilor respiratorii, cicatrizant în cazul ulcerului stomacal. Extern, se pot aplica comprese cu ceai de nalbă pentru răni, erupţii cutanate, afecţiuni ale ochilor. Rezultate remarcabile s-au obţinut şi în cazul cancerului de limbă, care s-au efectuat după mai multe spălături locale pe zi.
Frunzele se recoltează înainte de înflorire, iar florile în timpul înfloritului pe timp însorit. Planta se usucă la umbră.

nalba 3

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram