Menu

O vară de copilărie adevărată

După câteva luni de stat departe unii de alții, cei mai dornici de socializare sunt copiii. Pentru a le face un cadou în vacanță, Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, au pus în practică idea Asociației Pro Familia, de a readuce la viață jocurile copilăriei de altă data, când nu exista copil care să nu se joace în grup, în parc, pe aleile din jurul blocurilor sau pe stradă. Atunci nu existau computer, nici telefoane mobile, dar imaginația era foarte bogată.

 

Preluând, așadar, numele unui vechi joc, ”Filme, fete și băieți, melodii sau cântăreți”, programul organizat în Parcul Humulești din sectorul 5 a fost un maraton al bucuriei copilăriei în aer liber. Chiar dacă toți participanții au purtat măști de protecție și și-au dezinfectat mâinile, jocurile și atelierele educative au fost fără restricții la distracție. ”Școala de joacă” a Oanei Popa a strâns toți copiii din împrejurimi la jocuri competitive, de departe preferat fiind cel de sărit cu saci în picioare, spre amuzamentul atât la concurenților, cât mai ales al publicului. Șotron, labirinturi, jocuri de atenție, de arta actorului, dar și ateliere educative, inclusiv de prim ajutor, oferite cu generozitate de personalul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov au ocupat diminețile sfârșitului de iulie. Apoi, a venit rândul serilor petrecute în parc în familie, așa încât, în fiecare sâmbătă, de la începutul lunii august și până în ziua Sfintei Marii au avut loc recitaluri live ale grupului de copii ”Sunetul Muzicii”, ale artiștilor Maria Crăciun, Mihai Napu, Emeric Imre, Jimi El Laco (Nightloser) și concerte ale formațiilor Folk Frate și PROCONSUL.

Pe fundal, artista Mariana Pachis a desenat pe placa ei magică cu nisip, ducându-ne în lumea fantastică a imaginației. Fiecare seară s-a încheiat cu difuzarea, de asemenea, în aer liber, a câte unui film de audiență generală: Dolittle (2020), Aladdin (2019) și Mia și leul alb (2018).

 

La toate activitățile progamului, accesul a fost gratuit.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram