Ochiul boului, simbolul fidelității

Ochiul boului în China, simbolizeaza fidelitatea. Chinensis face parte din familia Asteraceae. Planta înflorește în mijlocul verii și până în primele zile de toamna (iulie-septembrie). Floarea se aseamănă cu bujorii și crizantemele și este apreciată pentru gama de culori în care este disponibilă: culoarea lavandei, albastru, roz, roșu, galben, alb.

2

 

9

Planta este spectaculoasă atunci când florile sunt bine dezvoltate. Pentru a obține flori de dimensiuni mari, se îndepărtează o parte din bobocii laterali.

5

 

 

3

Ochiul boului este una din cele mai cunoscute flori de toamnă. Planta, cunoscută și cu denumirea științifică de Callistephus, se înmulțește numai prin semințe. Acestea se pot semăna în răsadnițe încă din luna februarie/martie și până în aprilie, cel târziu; de obicei, din aprilie semințele se pot semăna direct afara în grădină, pentru că răsadurile rezistă bine la temperaturi scăzute.

Semințele de ochiul boului se împrăștie pe pământ destul de rar, astfel încât răsadul să aibă loc suficient de creștere. Urmează apoi acoperirea semințelor cu un strat de nisip și udarea riguroasă. Răsadurile vor apărea în funcție de temperaturile de afara; în răsadniță, ele ies în numai o săptămână. Urmează repicatul, în momentul în care răsadul are 3-4 frunzulițe, iar în luna mai răsadurile se pot muta în locul definitiv; distanța de plantare depinde și de creșterea plantei, dar e între 20-50 cm. Semănarea în locul definitiv de la început nu dă rezultate prea bune.

4

Pentru a obține semințe de calitate pentru anul următor, se aleg cele mai frumoase plante și se lasă să fructifice numai capitulele principale (florile apărute pe tulpina principală, care de obicei sunt și mai mari); restul se taie încă din faza de îmbobocire.

Ochiul boului se mai numește și aster are calitatea de a atrage insectele, de la albine la viespi, fluturi, molii, gândaci, bondari, muște etc. Omizile de fluturi se hrănesc cu frunzele și florile plantei. Aster ericoides este și hrană pentru animale sălbatice erbivore. În sălbăticie, plantă este consumată de cerbi și iepuri.

30 thoughts on “Ochiul boului, simbolul fidelității

  1. I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! totosite
    bb

  2. I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. baccaratsite, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  3. I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, majorsite and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks 😀

Comments are closed.