Păpădia – seamănă cu soarele, luna și stele

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee, cu frunze lungi, crestate și cu flori galbene grupate în capitule. Mai este numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă. O sumedenie de denumiri, câteo denumire pentru fieare zonă, ai putea zice.
papadie 2
Aparent banala păpădie este una din cele mai puternice plante antitoxice şi depurative de la noi. Frunzele, tulpinile şi rădăcinile sale ajută la mobilizarea şi eliminarea toxinelor din organism, intensifică tranzitul intestinal şi cresc tonusul întregului organism.
Păpădia este utilă pentru drenarea surplusului de apă din organism, pentru că este un diuretic puternic. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului.
papadie 3
Puţină lume ştie că sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri si pentru tulburările de vedere.
De asemenea, prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifică şi dă un aspect sănătos pielii. Păpădia este o mină de aur în ceea ce priveşte vitaminele, mineralele şi oligoelementele, frunzele de păpădie proaspete fiind folosite şi sub formă de salate.
papadie 1
Păpădia, denumire cel mai des întânită are și o poveste. Se spune că la început  Dumnezeu a trimis un înger la toate plantele ca să spună cum vor să arate. Numai păpădia nu știa cum dorea să arate și îngerul îi mai lăsă o zi să se gândească. În ziua aia păpădia rugându-se a dat cu ochii de soare și s-a hotărât să arate ca el și să-i zică îngerului cum vrea să arate, că vrea să fie galbenă și frumoasă ca soarele. Apoi văzu luna și se răzgândi. Vroia să arate ca ea. Să fie albă, rotundă și frumoasă. Apoi văzu și stelele și-i plăcură și acelea. Când veni îngerul nu știa ce să-i spună vroia să fie ca soarele, ca luna, ca stelele. Nu era hotărâtă.
Așa că Dumnezeu i-a îndeplinit toate dorințele. De aceea păpădia este la început galbenă ca soarele, apoi albă și dacă sufli peste ea se împrăștie precum stelele.

 

6 thoughts on “Păpădia – seamănă cu soarele, luna și stele

 1. We stumbled over here different web address and thought I should check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward
  to exploring your web page for a second time.

 2. Hello, Neat post. There is an issue along with
  your web site in web explorer, would test this?

  IE nonetheless is the market chief and a large portion of other folks will leave out your magnificent
  writing because of this problem.

Comments are closed.