Menu

Pensiunea Cartref a Dorotheei. „Cartref”, înseamna în Țara Galilor – ”casa primitoare”

Camera Dorotheei, Camera lui Rether, Camera Unchieșului, Camera Socrilor, Camera copiilor toate acestea se regăsesc la Pensiunea Cartref din Saschiz, județul Mureș.

2

 

5

 

1

Numele pensiunii, „Cartref”, înseamnă în Țara Galilor, de unde vine unul dintre cei doi proprietari, ”casă primitoare”. Cartref este o casa veche de peste o sută de ani construită în 1909 de către meșterul tăbăcar sas, Walentin Rether și soția sa Dorotheea, ale căror initiale D&R sunt pictate pe frontispiciul casei și restaurată prin metodele și cu materialele tradiționale folosite pentru construcții de către sași, păstrând pe cât posibil tâmplăria albastră tipic săsească, încuietorile meșteșugite de la începutul secolului XX și mobilierul din lemn masiv, ce transmit căldura și atmosfera dintr-o familie de meșteșugari sași, gospodari și înstăriți din Saschiz.

3

 

4

 

9

Patru dintre camere au vedere spre stradă, biserica fortificată și cetatea țărănească (monumente UNESCO), două dintre camere au vedere spre curtea pensiunii, iar una vedere dublă. Micul dejun și celelalte mese ale zilei sunt servite în Pivnițele Dorotheei și atunci când vremea permite și în șopronul lui Rether aflat în curtea pensiunii. Din șopron și de pe terasa din livada puteți admira apusul soarelui la cetatea țărănească de pe deal precum și albastrul fără cusur al cerului din Saschiz.

6

 

sursa: Pensiunea Cartref

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram