Petunia, floare ce ne face vara mai colorată

Cine n-o cunoaște. Petunia este floarea care ne face balconul, terasa și gradină să zâmbească din primăvară până toamna târziu. Emană energie, un parfum delicat și creează un decor vesel și plăcut.

petunie 3

Petunia este una dintre cele mai importante și evident cunoscute flori anuale. Este o plantă de grădină, dar poate fi crescută şi în jardinieră pe balcon. Ajunsă în Europa de mai putin de 200 de ani, vine din America de Sud (Brazilia si Argentina).

petunia 2

Cele mai populare soiuri şi mai cultivate la noi sunt cele denumite ştiinţific Petunia nyctaginiflora şi Petunia violacea, care sunt și baza a numeroase varietăți. Petunia curgătoare nu se lasă nici ea mai prejos.

petunie

 

petunia 1

Petuniile înfloresc din iunie pana în septembrie, sunt rezistente la vânt, iar florile nu se strică dacă plouă sau dacă se face frig. Ele au nevoie de mult soare şi de aceea trebuie ţinute în locuri luminoase şi călduroase.

petunie 4
Petuniile se plantează de obicei în lunile aprilie și mai. Ca teren, este nevoie de un compost fertilizat amestecat cu nisip, un sol bogat în substanțe nutritive, motiv pentru care sunt recomandate îngrășămintele. Prefera soluri bogate în substanțe organice, în special gunoi de grajd la care se adaugă puțin nisip pentru ca apa să treacă mai ușor prin acest amestec. Au nevoie de lumina, deci este preferabil să le plantați în locuri însorite.

petunia 7

Despre cum se înmulțesc petuniile citiți și aici.

4 thoughts on “Petunia, floare ce ne face vara mai colorată

  1. Pingback: quest sex games

Comments are closed.