Petuniile bătute, răsfățata grădinilor în acestă vară

Petunia bătută este răsfățata grădinilor în aceastăvară. Petunia, face pate din familia Solanaceae și provine din America de Sud . Înălțimea ei variază de la 20 la 60 cm. Lăstarii au poziție dreaptă, târâtoare sau curgătoare. Culoarea florilor diferă, majoritatea sunt lila, roz, roșii, galbene, dar s-au creat soiuri bicolore, foarte atrăgătore sau pestrițe. Petunia este foarte pretențioasă la căldură și lumină. Înflorește frumos în locurile cu mult soare în timpul zilei. Se dezvoltă bine dacă e sădită într-un teren fertil, dar cu adaos de nisip (pentru drenaj) . Nu se simte prea bine pe vreme răcoroasă și umedă, însă rezistă bine la căldură și secetă. În aprilie se seamănă direct în grădină.

petunie 4

 

petunie 1

 

 

petunie 3

 

petunie 2

 

petunie 6

 

petunie 7

Soiurile bătute se înmulțesc prin butași de lăstari care se fac în august, pentru că sunt hibrizi, iar plantele răsădite din semințele lor sunt calitativ inferioare. În timpul vegetației la petunie se recomanda ”ciupitul” (ruperea vârfurilor) plantei și îngrășarea suplimentară a solului. Ciupitul se face atunci când planta ajunge la înălțimea de 10-15 cm, aceasta făcându-se pentru ramificare și o înflorire mai abundentă. Adăugarea îngrășămintelor se face de 1-2 ori cu o soluție nutritivă de gunoi de pasăre lăsat la fermentat 10 zile în soare într-un butoi sau alt recipient închis. Udatul petuniilor se face moderat. Plantele bătrâne se pot tunde sau scurtă pentru re-întinerire, forțându-le să producă noi lăstari.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest