Plantarea pomilor fructiferi și a butașilor de viță de vie, toamna

Plantarea viței de vie și a pomilor fructiferi se face atât primăvara, cât și toamna. Plantarea de toamnă are avantajul că plantele se acomodează cu locul de viață înainte de venirea iernii, iar primăvara pornesc ușor în vegetație. Când se face plantarea de toamnă? Când s-au înjumătățit frunzele în copaci este semn că poți planta vița de vie și chiar pomii fructiferi.

 


 

 

Sfaturi pentru plantarea viței de vie toamna

 

Butașii de viță de vie trebuie să fie sănătos și gata altoit. Indicat este ca în grădină să alegi vița de vie care face struguri de masă: Cardinal, Chasselas dore, Hamburg. Avantajul acestui soi este că se coc repede, adică prin luna august și sunt mult mai rezistenți decât cei pentru vin.

De asemenea, vița de vie are nevoie de foarte mult soare, drept pentru care trebuie să alegi cel mai luminat loc din grădină. Butașii de viță de vie se plantează la o adâncime de o jumătate de metru, în gropi cu diametru mare pentru că ea își întinde foarte mult rădăcinile în pământ. Înainte de a începe plantarea, rădăcinile viței de vie se înmoaie într-un amestec de pământ, compost și apă. Fără această mociorlire nu poți planta vița de vie. Butasi de vita de vie poți cumpăra de la pepiniere autorizate.

 

 

 

Sfaturi pentru plantarea pomilor fructiferi toamna

 

La fel se procedează și în cazul pomilor fructiferi. Pomii se plantează atât primăvara, cât și toamna, numai că cei plantați toamna au mai multe șanse să se prindă și să crească sănătoși.

Alege pomi din mai multe specii, care fac fructe în luni diferite și musai să fie altoiți. Cel mai indicat este să-i cumperi pomi fructiferi dintr-o pepinieră autorizată. Când alegi pomii trebuie să iei în calcul clima regiunii respective. Caisul, piersicul se plantează mai mult în partea de sus, pentru zona de deal este indicat prunul, mărul și părul. În cazul în care duci lipsă de spațiu poți planta pomi fructiferi columnari.

 

 

 

Plantarea pomilor fructiferi se face toamna târziu, mai precis în lunile octombrie și noiembrie, atunci când frunzele pomilor sunt galbene și încep să cadă. Este semn că pomii intră în perioada de repaus.

Și în cazul pomilor fructiferi groapa trebuie să aibă circa 60 de centimetri și un diametru de 50 centimetri. Rădăcinile se mocirlesc, iar amestecul de apă, pământ și îngrășământ trebuie să acopere complet rădăcina. În jurul tulpinii se formează un mușuroi pentru a proteja rădăcinile de îngheț.

 

 

 

7 thoughts on “Plantarea pomilor fructiferi și a butașilor de viță de vie, toamna

 1. Glimepiride black market with mail delivery, where to find?
  Buy diabetes meds online no prescription needed
  Discounted Metformin online without prescription for diabetes Cheap diabetes meds online like I’m talking dirt cheap.
  Hook me up!

 2. Great website you have here but I was wanting to know if you knew of any forums
  that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of group where I can get feedback from other experienced
  people that share the same interest. If you have any suggestions, please let
  me know. Bless you!

 3. It’s really great. Thank you for providing a quality article. There is something you might be interested in. Do you know totosite ? If you have more questions, please come to my site and check it out!

Comments are closed.