Plantele cățărătoare pot să vă transforme grădina într-un spectacol de culoare, forme vegetale și parfumuri, dacă sunt alese cu grijă, în funcție de locul în care vor fi plantate, de spațiul și de condițiile de care au nevoie pentru a se dezvolta, de cromatică, de perioada de înflorire și de vecinătățile potrivite.
Fie că se înalță pe un perete exterior, pe un gard împrejmuitor sau pe o bolta special amenajată plantele agățătoare creează un spațiu protector, armonios, în care vă puteți bucura de zilele și serile lungi și calde de vara. Unele sunt plante perene, altele se cultivă doar pentru un sezon. Clematite, glicine, “Mana Maicii Domnului”, Campis radicans (“Floarea trompeta”). vor fi o adevărată încântare, fără prea mult efort, pentru că, în general, nu sunt pretențioase.
Orientativ, ar trebui să știm că, de exemplu, hortensiile, jasminele preferă amplasarea pe partea de nord a grădinii, Glicinele, spre sud, caprifoiul, spre est, trandafirii cățărători, spre vest.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns