Plantele cățărătoare din grădinile noastre

Ibricul de aramă. Cine nu are să-și cumpere
12 martie 2015
Pregătiri de primăvară
13 martie 2015

Plantele cățărătoare pot să vă transforme grădina într-un spectacol de culoare, forme vegetale și parfumuri, dacă sunt alese cu grijă, în funcție de locul în care vor fi plantate, de spațiul și de condițiile de care au nevoie pentru a se dezvolta, de cromatică, de perioada de înflorire și de vecinătățile potrivite.

Fie că se înalță pe un perete exterior, pe un gard împrejmuitor sau pe o bolta special amenajată plantele agățătoare creează un spațiu protector, armonios, în care vă puteți bucura de zilele și serile lungi și calde de vara. Unele sunt plante perene, altele se cultivă doar pentru un sezon.  Clematite, glicine, “Mana Maicii Domnului”, Campis radicans (“Floarea trompeta”). vor fi o adevărată încântare, fără prea mult efort, pentru că, în general, nu sunt pretențioase.

Orientativ, ar trebui să știm că, de exemplu, hortensiile, jasminele preferă amplasarea pe partea de nord a grădinii, Glicinele, spre sud, caprifoiul, spre est, trandafirii cățărători, spre vest.

Clematis montana - floare 1

Clematis Montana

 

Glicina 2

Glicinia

 

4 cataratoare

Floarea trompeta

3 cataratoare

Mâna Maicii Domnului

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest