Poșeta doamnei, floarea ce nu este deloc o plantă pretențioasă

Calceolaria, numită și Poșeta doamnei din cauza formei florilor spectaculoase este o plantă originară din America Centrală și de Sud care îți poate înfrumuseța grădina. Calceolaria este disponibilă într-o mulțime de culori, cel mai des întâlnite fiind galben, portocaliu și roșu, însă există și specii care au florile pătate cu mici punctulețe închise la culoare. De altfel, există în jur de 300 de specii diferite ale acestei plante, erbacee sau lemnoase, anuale, bianuale sau perene.

poseta doamnei 1

 

poseta doamnei 2

 

poseta doamnei 3

 

poseta doamnei 4

Poșeta doamnei nu este deloc o plantă  pretențioasă, astfel încât pentru îngrijirea sa să nu ai nevoie de prea multe cunoștințe de grădinărit, ci este suficient să respecți câteva reguli de bază.

Poșeta doamnei se înmultește prin semințe în luna martie sau în luna iunie. Calceolaria va înflori după un interval de aproximativ 8 luni de la momentul însămânțării, iar florile sale au o durata de viață de 2 luni, după care se ofilesc.

Această plantă se simte foarte bine la o temperatură medie, de aproximativ 20 de grade Celsius, iar temperatura minimă până la care poate rezista este de 5 grade Celsius.  Astfel, în grădină ea va trebui cultivată într-un spațiu umbros, în vreme ce dacă o ții în casă, în ghiveci, trebuie să o poziționezi pe un pervaz dinspre nord.

poseta doamnei 5

Pretinde lumină multă, umiditate redusă în pământ și o foarte bună aerisire. Se udă moderat, evitându-se contactul frunzelor cu apă. Este foarte sensibilă la căldura uscată, pierzându-și treptat toți bobocii. Au nevoie de o umiditate constantă pentru a le favoriza creșterea și dezvoltarea florilor. După vestejirea unei flori aceasta se îndepărtează pentru a favoriza dezvoltarea altora.

foto: Pinterest

8 thoughts on “Poșeta doamnei, floarea ce nu este deloc o plantă pretențioasă

  1. Sunt pensionară și am văzut această floare superbă pt prima dată.Ma interesează să cumpăr semințe sau răsaduri.Imi puteți spune dacă aveți așa ceva? Vă mulțumesc anticipat pt răspuns.

  2. Pingback: slave sex games

Comments are closed.