Menu

Poșeta doamnei, floarea ce nu este deloc o plantă pretențioasă

Calceolaria, numită și Poșeta doamnei din cauza formei florilor spectaculoase este o plantă originară din America Centrală și de Sud care îți poate înfrumuseța grădina. Calceolaria este disponibilă într-o mulțime de culori, cel mai des întâlnite fiind galben, portocaliu și roșu, însă există și specii care au florile pătate cu mici punctulețe închise la culoare. De altfel, există în jur de 300 de specii diferite ale acestei plante, erbacee sau lemnoase, anuale, bianuale sau perene.

poseta doamnei 1

 

poseta doamnei 2

 

poseta doamnei 3

 

poseta doamnei 4

Poșeta doamnei nu este deloc o plantă  pretențioasă, astfel încât pentru îngrijirea sa să nu ai nevoie de prea multe cunoștințe de grădinărit, ci este suficient să respecți câteva reguli de bază.

Poșeta doamnei se înmultește prin semințe în luna martie sau în luna iunie. Calceolaria va înflori după un interval de aproximativ 8 luni de la momentul însămânțării, iar florile sale au o durata de viață de 2 luni, după care se ofilesc.

Această plantă se simte foarte bine la o temperatură medie, de aproximativ 20 de grade Celsius, iar temperatura minimă până la care poate rezista este de 5 grade Celsius.  Astfel, în grădină ea va trebui cultivată într-un spațiu umbros, în vreme ce dacă o ții în casă, în ghiveci, trebuie să o poziționezi pe un pervaz dinspre nord.

poseta doamnei 5

Pretinde lumină multă, umiditate redusă în pământ și o foarte bună aerisire. Se udă moderat, evitându-se contactul frunzelor cu apă. Este foarte sensibilă la căldura uscată, pierzându-și treptat toți bobocii. Au nevoie de o umiditate constantă pentru a le favoriza creșterea și dezvoltarea florilor. După vestejirea unei flori aceasta se îndepărtează pentru a favoriza dezvoltarea altora.

foto: Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram