Povestea unei colecții de căni | Prin fiecare colecție stocăm amintiri

Așa cum unii oameni colecționează timbre, magneți de frigider, șervețele sau șosete colorate, eu colecționez căni și cești de cafea. Pasiunea de a colecționa aceste obiecte am moștenit-o de la mama mea. Orice cană primea sau cumpăra o așeza în bucătărie, în locul special amenajat.

Așa am pornit și eu în această călătorie. Pur și simplu așa am simțit. Fiecare cană are povestea ei, fiecare cană are rolul ei. Eu cred că, prin fiecare colecție pe care o alcătuim, stocăm amintiri. Amintiri frumoase cu oameni frumoși.  Căci de-aia sunt așa speciale pentru noi, pentru că atribuim unui simplu obiect o bucată din ființa și timpul nostru.

 

Despre colecția de căni, mama spunea că ei i se par practice. Dar, mai mult decât atât, colecția mea de căni reprezintă și o colecție de amintiri, de clipe petrecute alături de cei dragi, într-un timp și spațiu unde nu existau griji și unde totul curgea, parcă diferit.

Momentele cele mai dragi mie sunt cele de sărbători, atunci când le folosesc la ceai sau vin fiert. Asta înseamnă să colecționezi un tip de obiecte. Să-ți placă într-atât de mult încât să oferi lor o părticică din tine și experiența ta, astfel încât ele să rămână nemuritoare. Peste ani, tu, cel de atunci, te vei uita la ele și îți vei aminti de tine și în cazul meu de mama și amintirile mele cu ea.

 

În ultima perioadă, colecția mea de căni și cești a crescut substanțial. Asta și datorită prietenilor mei de la Art&Craft. Fiecare cană Art&Craft are și ea o poveste. Hai să cunoaștem fiecare poveste a cănilor Art&Craft din colecția mea.

Și apropo…. dacă îți place una dintre aceste căni să știi că poate fi a ta! Ce trebuie să faci?

  1. Dă like la pagina de Facebook RomanianArtandCraft
  2. Urmăreşte articolul pe pagina de Facebook Tarancuta Urbana, şi dă tag unei persoanei cu care vrei să bei un ceai sau o cafea. Ambele persoane vor primi câte o cană din colecţia Art&Craft
  3. Consursul se desfăşoară în perioada 20 – 30 noiembrie 2019.
  4. Câtigătorul va fi ales cu ajutorul aplicației online Random.org

 

 

Vlăduț vă prezintă una dintre cănile lui preferate. Cana de culoare roșie este realizata din metal și decorată cu textul „Vladut’s Story”, alături de imaginea micului conte și a unui liliac.
Cana este realizată din ceramică, are o capacitate de 350 ml și este ilustrată cu unele dintre cele mai faimoase castele din Romania –  Castelul Peleș.
În colecția originală „Once Upon a Time” a fost adăugată cana de metal Albă ca Zăpada. Aceasta este de culoare albă cu nuanțe aurii și este decorată cu imaginea Albei ca Zăpada, alături de textul „Once Upon a Time” și un mic citat din celebra operă a Fraților Grimm.
Cana „Fată și băiat” face parte din colecția minunată „Once upon a time in Romania”. Este o cană tare frumoasă, colorată și plină cu motive etnice splendide. Această imagine, parca vrea să amintească de zilele de demult, de satele însorițe și de felurite tradiții și datini. Oare vă mai aduceți aminte de sărbătorile de la sat, cu șezători, cu povești, cu muzică, cu joc și voie bună?
În colecția Kisses from Transylvania s-a adăugat un nou produs, cana Kisses from Transylvania. Aceasta este realizata din ceramică și are o capacitate de 250 ml. Cana Kisses from Transylvania este disponibilă în negru și roz, ambele cu mânerul auriu. Cana este ilustrată cu logo-ul colecției Kisses from Transylvania și un citat din celebra operă a lui Bram Stoker.
Cana “Smiles come free in Romania” este realizată din porțelan  și are o capacitate de 400 ml. Aceasta face parte din colecția “Happy Traveller” și este de culoare verde cu interiorul alb. Cana este ilustrată pe o parte cu mesajul de culoare aurie “Smiles come free in Romania”.
Cana este realizată din ceramică, are o capacitate de 350 ml și este ilustrată cu unele dintre cele mai faimoase castele din Romania –  Castelul Bran.
Cana – Bloody Famous vine în completarea colecției originale „Bloody Famous”. Mesajul de pe cana este în engleza „This is my bloody famous drink”/”Acesta este faimoasa mea bautura”. Interiorul cănii este de culoare roșie.

 

 

Art&Craft este cel mai mare brand de cadouri de inspiraţie românească şi suveniruri. Găsiţi magazinele lor în aeroporturile din România, în Băneasa Shopping City şi on line pe www.artandcraft.ro

 

Colecţiile Art&Craft includ produse fabricate în toată lumea după concepte ale designerilor români. Gusturile delicate sunt datorate celor mai fine ciocolate, trufe şi prăjituri bazate pe reţete tradiţionale din România. Produsele autentice de arta populară, unicate, sunt colectate de la meşteri din întreaga ţară şi alese individual de membrii echipei Art&Craft.

 

Din portofoliul companiei fac parte şi alte colecţii precum: Kisses From Transylvania, Once Upon A Time In Romania, Vladut’s Story, Romania A Story To Tell, I LOVE RO, Via Delice, Bloody Famous, Transylvania, Myths Of Romania, Happy Traveller.

Produsele incluse în colecții sunt diverse. De la magneţi, căni, agende, sacoşe din canvas și multe altele. Toate cu o temă de design urban.

 

19 thoughts on “Povestea unei colecții de căni | Prin fiecare colecție stocăm amintiri

  1. Cana „Fată și băiat” din colecția Once upon a time… e cea mai cea! Florita este pe cana?
    Cine a castigat? Multumesc!

Comments are closed.