Menu

Pregăteşte Crăciuniţa pentru a înflori de Crăciun

Staţi liniştiţi nu vreau să vină iarnă, ci vreau doar să vă vorbesc despre Crăciuniţă, mai ales că în această perioadă ea trebuie pregătită pentru înflorire.

Începând cu luna decembrie, Crăciuniţele oferă o pată minunată de culoare în casele noastre. Sunt un decor ideal. De-a lungul timpului, Crăciuniţele au devenit cele mai vândute flori în întreaga lume.

5

Deci, începand luna octombrie şi până la sfârşitul lui noiembrie, Crăciuniţa se va ţine acoperită cu o pungă de hârtie sau ziar. Întunericul o va ajuta să-şi formeze culoarea roşie a frunzelor terminale până de Crăciun. Chiar şi lumina unei lanterne ar putea să întrerupă procesul care formează frunzele colorate.

Crăciuniţele trebuie să fie udate moderat. Udarea excesivă poate cauza plantei aceasta pierzându-şi frunzele. Este indicat să udaţi pământul doar atunci când acesta este uscat. Cu toate acestea, asiguraţi-vă că nu se usucă complet. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă Crăciuniţa începe să-şi piardă frunzele este semn că i s-a pus prea multă apă şi că rădăcinile încep să putrezească. În această situaţie, nu trebuie să-i mai puneţi apă o perioadă. După ce pământul s-a uscat complet începeţi să udaţi Crăciuniţa moderat.

3

Pentru o creştere sănătoasă, Crăciuniţa are nevoie de un spaţiu cald şi luminos. Nu trebuie expusă direct la soare dar nici la curenţi de aer rece. Din acest motiv, pervazul nu este soluţia ideală pentru poziţionarea Crăciuniţei.
În perioada verii este necesar ca planta să nu fie explusă direct la soare. În timpul iernii câteva raze de soare nu-i face rău plantei.

Craciuniţa aduce noroc celor care o dăruiesc!

 

 

 

One comment

1 Pings/Trackbacks for "Pregăteşte Crăciuniţa pentru a înflori de Crăciun"
  1. […] Denumirea științifică este Euphorbia pulcherrima sau Poinsettia. Crăciunița nu prezintă de fapt flori mari, ci frunze colorate, sau mai bine zis frunza care se colorează în preajma Crăciunului. Florile propriu-zise sunt, de fapt, mici și nesemnificative și nu dau un aspect deosebit plantei. Despre cum ajutăm Crăciunița să-și coloreze frunzele v-am spus aici. […]

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram