Propriul tău spa acasă: ciubărul

Banalul „hai la mine, la un grătar” s-a transformat în ultima perioadă la ”hai la mine, la un spa” într-o experiență unică. Practic, poți avea experiența unui spa de 5 stele chiar în curtea ta și te poți  bucura de toate facilitățile pe care ți le oferă acest tip de relaxare.

Tot mai mulţi români îşi doresc să se simtă acasă, ca la pensiune. De aceea foarte mulţi dintre ei s-au gândit să-şi cumpere câte un jacuzzi de lemn. Pe lângă faptul că este un trend, un ciubar lemn are şi o mulţime de beneficii pentru sănătate. Băile calde în el relaxează munchii, calmează durerile articulare şi întăreşte sistemul imunitar. 

Relaxarea într-un cadru intim, comod, plăcut este uneori miniconcediul de care avem nevoie și pe care-l merită fiecare dintre noi. Fie că îl petreci alături de familie sau de grupul de prieteni.

O zi petrecută la saună și într-o cadă cu hidromasaj venea până acum la pachet cu un drum la hotel sau la o pensiune. Asta presupunea să faci drumul până acolo, bagaje, stres și sigur, un cost în plus.

Ciubărul este un produs bine cunoscut pentru ambianța splendidă pe care o creează, datorită băilor relaxante cu apă caldă iarna, dar și rece, cu funcția de piscină pe timp de vară. Pe lângă atmosfera confortabilă și plăcută, acesta are mai multe beneficii pentru organism: îmbunătățește calitatea somnului, întărește sistemul imunitar, reduce stresul și favorizează o bună circulație sanguină.

Dacă nu locuiești la curte, dar vrei să experimentezi o relaxare în ciubăr, atunci când pleci în vacanță caută o cazare cu ciubăr.

Ciubărul a devenit un accesoriu din ce în ce mai căutat și apreciat când vine vorba de a căuta cazare, mai ales pe timp de iarnă. Astăzi, acesta nu este doar un simplu element extra, ci a devenit un principiu de selecție a pensiunilor de către clienți. Cu acest element impunător, fiecare sejur la pensiune va fi de vis pentru oricine îi va trece pragul. 

Avantaje ale unui ciubăr lemn

Printre cele mai populare avantaje ale ciuberelor din lemn se numără:

  • textura naturală și culoarea caldă – datorită acestor caracteristici, ciubărul din lemn va crea o imagine vizuală deosebită și va aduce un plus de valoare oricărui spațiu;
  • rezistența și durabilitatea – lemnul utilizat la fabricarea ciuberelor este de esență tare, ceea ce contribuie la o bună funcționalitate a produsului timp îndelungat; opritor parcare
  • contribuie la un aspect rustic și tradițional;
  • mirosul plăcut de lemn

Ciubărul se încălzește ușor, cu ajutorul unei sobe speciale. Cele două modalități prin care se pot încălzi atât ciuberele din lemn, cât și ciuberele din fibră de sticlă sunt fie cu ajutorul unei sobe încorporate, fie cu ajutorul unei sobe exterioare. Aceste sisteme de încălzire te ajută să obții temperatura dorită pentru apa din ciubăr, indiferent de vremea de afară.

Pentru ca procesul de ardere să fie eficient și soba să încălzească apa mai rapid, se recomandă folosirea lemnelor uscate.

Cum alegi varianta potrivită de ciubăr?

Varianta potrivită de ciubăr se alege în funcție de numărul de persoane, preferințele proprii, dar și în funcție de destinația de utilizare.

Ciuberele au dimensiuni și capacități diferite, astfel că există variante potrivite pentru 5-6 persoane, dar și modele ce pot cuprinde un număr mai mare de utilizatori, de aproximativ 10-12 persoane.