Menu

Protejează mediul înconjurător urmând aceşti 5 paşi simpli!

Ai tot auzit expresia „eco-friendly” şi îţi doreşti să afli mai multe despre ea sau să o aplici şi tu în viaţa de zi cu zi? Acum este cel mai bun moment!

 

 

Protejarea mediului înconjurător a devenit, în ultimii ani, o prioritate atât pentru organizaţiile non guvernamentale care îşi doresc să mobilizeze populaţia în această direcţie, cât şi pentru persoanele care realizează cât de importantă şi necesară este o schimbare în atitudinile şi acţiunile fiecăruia, pentru binele colectiv. Încălzirea globală, dispariţia unor specii de animale, dar şi munţii de deşeuri care zac şi în oceane şi pe uscat sunt câteva dintre consecinţele cele mai nefaste ale nepăsării oamenilor. Din fericire, în prezent, există numeroase lucruri pe care le poţi face pentru a contribui la o planetă mai sănătoasă şi mai curată, ceea ce va duce automat şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii!

 

Descoperă ce poţi face pentru a duce o existenţă eco-friendly

 

  •  Renunţă la maşină

 

Emisiile automobilelor în atmosferă sunt responsabile de un procent alarmant de poluare a aerului. În oraşele mari, mai ales, substanţele toxice au devenit o problemă ce nu
mai poate fi ignorată, iar lipsa spaţiilor verzi contribuie semnificativ la acest efect de sferă. În plus, traficul este îngrozitor, astfel încât o deplasare rapidă şi lipsită de stres este practic imposibilă. Însă, renunţând la maşină pentru drumurile zilnice şi alegând un alt mijloc de transport, vei avea nenumărate beneficii, în timp ce ajuţi şi mediul încojurător! Aşadar, verifică preturile bicicletelor electrice şi alege-o pe cea care ţi se potriveste!

 

 

  • Instalează panouri solare

Energia solara reprezintă o sursa inepuizabilă, regenerabilă, care poate fi folosită de oricine, în mod nelimitat. Panourile fotovoltaice transformă această energie în electricitate, pe care o poţi folosi pentru întreaga locuinţă!

Pot fi montate atât în câmp deschis, cât şi pe acoperişul casei (chiar şi la bloc!), cu un minim de efort. În plus, în ultimii ani preţurile achiziţionării lor au devenit foarte accesibile, iar singura cheltuială este investiţia iniţiala. Dacă te atrage ideea, cumpara de aici panouri fotovoltaice şi instalează-le în preajma locuinţei tale. Vei observa imediat o diferenţă foarte mare chiar şi la valoarea facturii de energie electrică, care, în timpul lunilor cu lumină solară puternică şi de lungă durată, va fi aproape 0!

 

  • Separă gunoiul

În ţările civilizate, separarea pe categorii a gunoiului se face de foarte mulţi ani, obligatoriu. Foarte multe lucruri pot fi reciclate, precum plasticul, sticla sau hârtia. Pentru o planetă sănătoasă, acest lucru este absolut necesar! Plasticul, în special, dacă este aruncat în natură, va rămâne intact mii de ani, pentru că nu se descompune şi nu dispare. Acesta reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale poluării. De asemenea, pentru producerea hârtiei, sunt tăiate anual mii de hectare de păduri, care sunt responsabile de curăţarea atmosferei. Intereseaăa-te de centrele de reciclare aflate în oraşul tău şi strânge gunoiul pe categorii,
contribuind la o viaţă mai bună pentru toată lumea! Alte lucruri cărora trebuie să le acorzi o atenţie specială sunt uleiul, bateriile şi becurile.

 

  • Utilizează tehnologia LED

Aceasta este cunoscuta pentru numeroasele avantaje pe care le are: pretul scazut, durata de viata foarte indelungata, lipsa substantelor daunatoare din compozitia corpurilor de iluminat. Reprezinta o alternativa perfecta pentru orice locuinta, birou sau spatiu comercial, dar si pentru curti sau iluminatul stradal!

 

  • Renunţă la ambalaje şi la pungile de plastic

Când mergi la cumpărături, ia cu tine plase pe care le ai deja acasă, în loc să cumperi altele noi. Există foarte multe pungi din material textil sau chiar cărucioare pe care le poţi folosi în acest scop. De asemenea, evită ambalajele inutile, precum cele pentru legume şi fructe şi alege întotdeauna produsele proaspete, pe care le găseşti în stare naturală. Pieţele în care marfa este vândută direct de producători sunt cea mai bună soluţie, atât pentru mediul, cât şi pentru sănătatea ta şi a familiei tale!

 

 

Să duci o viaţă eco-friendly nu este atât de greu cum pare. Cu puţină atenţie, determinare şi prin schimbarea unor obiceiuri, vei ajunge să fii un exemplu pozitiv pentru societatea în care trăieşti!

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram