Regula de bază când mergi cu bicicleta

Fie că vorbim despre un mod de relaxare, activitate sportivă sau metodă de deplasare în oraș, mersul pe bicicletă implică numeroase beneficii. Dacă ești biciclist începător sau vrei să mergi mai des cu bicicleta, trebuie să cunoști beneficiile folosirii frecvente a bicicletei, echipamentul corespunzător și care sunt regulile pe care trebuie să le respecți când pedalezi. Iar dacă de deplasezi și cu copilul, responsabilitatea este și mai mare.

Dincolo de parcuri, pentru bicicliști, apar regulile de circulație pe care foarte mulți dintre bicicliști, copiii mai ales, nu le cunosc. 

De exemplu, copiilor sub 14 ani NU le este permis să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe şosea. Chiar dacă au împlinit această vârstă, ei trebuie să cunoască regulile de circulaţie şi să fie echipaţi corespunzător.

Copiii trebuie să fie informaţi despre regulile pe care trebuie să le respecte şi despre obligaţiile pe care le au dacă merg cu bicicleta copii pe stradă, pentru a evita accidentele.

Echiparea bicicletei

În circulaţia pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie, cu sistem de avertizare sonoră (se interzic echiparea şi folosirea sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor).

Pe timp de noapte, bicicleta trebuie echipată în faţă cu lumina de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumina de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

Bicicleta trebuie echipată cu elemente sau dispozitive care, în mişcare, formează un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante, de culoare portocalie, fixate pe spiţele roţilor.

Echiparea biciclistului

Oricât de simplu ar fi traseul, copilul tău are nevoie de o cască de protecție pentru siguranță. Aceasta trebuie și ea un pic adaptată în funcție de situație. De asemenea, pantalonii. Fie pantaloni scurți sau lungi, aceștia trebuie adaptați mersului pe bicicletă.

Atunci când se deplasează pe o bicicletă, copilul își pune în mișcare majoritatea grupelor de mușchi. Mai mult decât atât, ciclismul este legat de sănătatea și forța sistemului osos.

Este dovedit faptul că ciclismul ajută la dezvoltarea mușchilor inimii. Fără îndoială, pe măsură ce copiii împing pedalele pentru a-și stimula rezistența corporală, ritmul cardiac crește. În mod automat, acest lucru excelent pentru controlul greutății. Foarte important, mersul pe bicicletă sprijină dezvoltarea sănătoasă a plămânilor și a inimii.

One thought on “Regula de bază când mergi cu bicicleta

  1. Pingback: MBA in FUE

Comments are closed.