Reguli de bază pentru amenajarea unei garsoniere

Ai un garsonieră mică și îți dorești ca spațiul să pară mai mare? Dificil, dar nu imposibil. Principalul secret constă în luminile puternice, întrucât acestea dau iluzia de spațiu larg. Sfatul meu în privința decorării este să nu folosești niciodată culori închise într-o cameră mică. Așa că iluminarea ambientală în perete este perfectă pentru spațiile mici, deoarece mărește vizual camera.

 

 

 

  • În ce culoare trebuie să folosim atunci când zugrăvim garsoniera?

Când alegem culoarea trebuie să ținem cont de un principiu de bază: culorile deschise măresc optic spațiul, îi dau aspect aerisit și luminos, în timp ce culorile închise sunt mai potrivite pentru încăperile mari.

 

  • Ce culoare alegem pentru pardoseala garsonierei?

Când alegem pardoseala, indiferent că vrem gresie sau parchet laminat, avem suficientă libertate de decizie, asta și pentru că piața ne oferă foarte multe modele. O pardoseală în nuanțe deschise de maro, bej sau gri se va confunda cu zugrăveala și va face spațiul să pară luminos, deschis și relaxant.

 

  • Care sunt piesele de mobilier strict necesare într-o garsonieră?

O garsonieră are de regulă, livingul și dormitorul într-o singură încăpere. Bucătăria este separată, asta dacă nu optezi pentru un design open-space, iar baia este de dimensiuni mici. Un punct forte îl constituie mobila. Un mobilier potrivit face diferența într-o cameră mică. Același lucru este valabil și în cazul unei amenajare garsoniera. Amenajarea locuințelor de mici dimensiuni este o provocare chiar și pentru designerii de interior. În primul rând este nevoie de ingeniozitate și creativitate în aranjarea mobilierului, precum și de găsirea acelor trucuri optice potrivite, care fac spațiul să pară mult mai mare decât e. Pentru a face acest lucru, trebuie să elimini obiectele considerate obstacole din cameră. Alege piese mai puține, dar mai mari, în locul pieselor mici și multe, care de multe ori dau impresia de dezordine.

Mobila din lemn masiv nu este indicată într-o garsonieră. Lemnul masiv este un accent interior elegant dar pentru spațiul mare. În schimb, pentru spațiile mici, putem alege mobilier care își are originea și materia primă în pădurile de foioase și conifere, cum ar fi plăcile de PAL, MDF si OSB.

 

 

 

 

Ai un stil preferat? Atunci amenajează garsoniera pe gustul tău

 

Dacă locuința ta este luminată corect și aplici o paletă de culori care să mărească optic spațiul, atunci totul este perfect. Iată care sunt cele mai frumoase stiluri de design pentru garsoniere:

1. Garsonieră în stil retro

O garsonieră amenajată retro poate arăta foarte cochet și sofisticat în același timp. Pentru asta, văruiește pereții în alb și adaugă culoare cu ajutorul unui mobilier în culori pastelate, cum ar fi nuanțe precum bleu, verde crud, lavandă sau roz.

 

2. Garsonieră în stil modern

Pentru amenajarea unei garsoniere un design interior modern este ideal. Acest stil se concentrează pe simplitate. Paleta de culori include, de obicei, una sau maximum două nuanțe neutre, cum ar fi bej și gri. Monotonia poate fi spart cu ajutorul decorațiunilor.

 

3. Garsonieră în stil scandinav

Stilul scandinav are un farmec aparte. Camerele decorate în stil scandinav sunt luminoase, deschise, aerisite și par spațioase chiar dacă nu sunt mai mari de câțiva metri pătrați. Mobilierul și zugrăveala musai trebuie să fie de culoare albă, iar mobilierul mic, funcțional, și numeroase spații de depozitare.

 

4. Garsonieră în stil loft

Stilul loft se referă la un decor industrial, cu bare de metal și pereți finisați cu bucăți de cărămidă. Toate acestea implică de obicei folosirea culorilor calde, sporind și senzația de confort.

 

Așadar, urmând aceste sfaturi și idei, vei reuși cu siguranță să-ți valorifici în mod spectaculos spațiul garsonierei și te vei putea bucura din plin de confortul locuinței tale, deși poate fi veche, pare de acum încolo, una nouă.

 

 

3 thoughts on “Reguli de bază pentru amenajarea unei garsoniere

Comments are closed.