Rețeta de succes a unui festival al filmului de dragoste este ciocolata fără zahăr

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved” – un festival tânăr, aflat în acest an la a doua ediție, s-a încheiat aseară, după cinci zile de filme, spectacole de teatru, ateliere și concerte oferite gratuit publicului bucureștean. Fiind orientat către educația nonformală despre cinematografie, festivalul a pus pe ecran filme de colecție, atât pentru copii, cât și pentru audiența generală. Ce aduce nou ”B.Loved” este împletirea artelor în beneficiul publicului. Astfel, pe lângă patru filme de matinal, vechi și noi, festivalul a avut înscris în program un spectacol al Teatrului Excelsior – „MissourySky” de Victor Morozov, pus în scenă de tânăra regizoare Silvia Roman și având în distribuție doi, la fel de tineri, actori – Andreea Hristu și Dan Pughineanu. Alte cinci filme de colecție pentru audiență generală – ”Romeo și Julieta” al lui Franco Zefirelli, ”Mic dejun la Tiffany”, cu Audrey Hepburn, ”Pacientul Englez” – de nouă ori premiat cu Oscar, precum și filmele românești ”Felix și Otilia” și ”O vară de neuitat” au fost completate zilnic de ateliere educative și creative.

Teme precum istoria cinematografiei și a televiziunii, revoluția digitală și transformarea cinematografiei, au ajuns în mintea și în sufletul publicului într-un mod plăcut și interesant fiind îmbinate cu atelierele creative de desen și prepararea figurinelor din ciocolată fără zahăr. Copiii au fost încântați să învețe să-și prepare singuri ceva dulce, iar ”B.Loved” a devenit astfel mult mai interesant pentru ei. Cele două concerte din deschiderea festivalului – muzică folk, susținut de Andrei Păunescu și invitații săi Magda Pușkaș, Vanghele Gogu, Cristian Buică, Maria Maria de muzică – și din gala de închidere a festivalului – grupul vocal de copii ”Sunetul muzicii”, au reușit să creeze un eveniment complet.

 

 

 

Probabil cel mai atractiv atelier, după cel de ciocolată, a fost cel susținut de Luiza Ionescu, membră a echipei care a realizat make up-ul filmului de Oscar ”Joyeux Noel” cu Diane Kruger. Cu puțină ceară, puțin colorant din sirop de porumb și cu mult talent, Luiza Ionescu a reușit, în doar câteva minute, să machieze trei copii cu ”răni de film”, spre uimirea unei săli întregi de doritori să fie actori pentru un minut. În una dintre zile, printre spectatori, s-a numărat și celebra Irina Margareta Nistor, care nu avea cum să rămână la stadiul acesta, fiind invitată pe scenă pentru a spune câteva cuvinte. Filmele au fost prezentate publicului de către critici de film precum Ileana Dănălache și Călin Stănculescu. Organizatorii Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved” au fost Primăria Sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, CNC – Centrul Național al Cinematografiei, Asociația Pro Familia. Parteneri: Arhiva Națională de Filme, Filmex, Teatrul Excelsior, Liberty Center Mall, Happy Cinema, McDonald, Alka și Tarom.

 

22 thoughts on “Rețeta de succes a unui festival al filmului de dragoste este ciocolata fără zahăr

  1. Pingback: monopoly slots
  2. Pingback: ceaser slots
  3. Pingback: slots lv
  4. Pingback: las vegas slots
  5. Pingback: bier haus slots
  6. Pingback: gay chat apps
  7. Pingback: 1traditions
  8. Pingback: all sex games

Comments are closed.