Menu

Reţeta magică pentru pilaf de orez cu ciuperci

N-ai cum să nu ştii gustul pilafului. Cu carne de găină, cu ciuperci sau cu roşii. Pilaful de orez cu legume, cel tradiţional românesc, are un gust aparte şi poate fi pregătit în această perioadă de post având alături o salata de varză sau alte murături de sezon.

Pilaful se găteşte aproape peste tot în lume şi, în funcţie de tradiţiile culinare locale, poate conţine o varietate de carne şi legume, dar şi de condimente.

Există puţini oameni cărora nu le place pilaful de orez, iar această metodă de preparare este relativ simplă. Pilaful poate fi surprinzător de divers, dulce ori sărat, iar totul depinde de preferinţele culinare ale bucătarului.

Pilaf cu ciuperci

Pilaful poate părea o mâncare banală, însă ciupercile delicioase, cu miros puternic, aparte, oferă clasă unui astfel de preparat. O reteta pilaf des întâlnită este şi cea de mai jos.

Ingrediente:

1 ceapă tocată

1 lingură ulei

250 g orez cu bob lung

500 ml supă de legume sau de pui

4 căni ciuperci proaspete, feliate

½ linguriţă cimbru uscat

¼ cană pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare: într-o cratiţă mare, la foc mediu, căleşti ceapa în ulei, până se înmoaie. Adaugi orezul, amesteci timp de un minut, toarni supa, apoi pune ciupercile şi cimbrul uscat, acoperă cratiţa cu un capac şi dă focul la minimum. Găteşte până când orezul se înmoaie, amestecând ocazional, timp de 25-30 de minute. Înainte de a servi, adaugă pătrunjelul.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram