Zona din jurul ochilor este locul în care se vor vedea imediat semnele îmbătrânirii, nopțile pierdute, oboseala, lipsa hidratării. Fiind cu două treimi mai subțire decât restul feței, pielea din jurul ochilor devine mai vulnerabilă la factori precum vârsta, expresiile faciale, stresul, oboseala, dar și la factorii din mediul extern, precum razele directe ale soarelui, care provoacă, în cele din urmă, apariția liniilor de expresie timpurii. În plus, fiind lipsită de efectul emolient al glandelor sebacee, are nevoie de îngrijire suplimentară pentru a-și păstra aspectul tânăr.
Ingredientul cel mai des folosit este retinol, pe care îl regăsim frecvent în produsele de înfrumusețare, acesta având o mulțime de proprietăți care previn îmbătrânirea pielii și apariția problemelor dermatologice.
Printre acestea se numără stimularea regenerării celulare, capacitatea de a netezi liniile fine și ridurile și restructurarea texturii pielii, pentru un aspect mai fin și mai uniform. Retinolul acționează și ca exfoliant eficient, destupând porii și echilibrând producția de sebum.
Când poți folosi retinol
Se recomandă să începi folosirea retinolului ca parte a unui ritual anti-îmbătrânire preventiv, după vârsta de 25 de ani, atunci când producția de colagen și regenerarea celulară încep să scadă.
În cazul în care ești începătoare sau ai tenul sensibil, trebuie să știi că e bine să folosești unprodus ce conține un procent foarte mic de retinol, de exemplu, 0,1 % cu trecerea treptată la o formulă mai puternică.
Când ar trebui să aplici retinol
Pentru început, aplică retinolul o dată pe săptămână, timp de două săptămâni. Dacă pielea manifestă reacții adverse minime, poți aplica formula de două ori pe săptămână, pentru alte două săptămâni. În cazul în care pielea reacționează pozitiv, după patru săptămâni, poți crește frecvența aplicării la fiecare două zile.
Retinolul necesită o aplicare consecventă și dedicată, timp de cel puțin 12 săptămâni, însă acest lucru poate să difere de la o persoană la alta.
Machiază mai întâi ochii
Este foarte important ca pielea ta să fie pregătită pentru machiaj. Așa cum spuneam zona ochilor este una foarte sensibilă. Tocmai de aceea și machiajul ochilor necesită o atenție mai deosebită.
Un sfat foarte bun este să începi mai întâi cu machiajul ochilor, astfel încât, dacă te pătezi, poți corecta ușor. Este mai simplu să ștergi și să remediezi o eroare atunci când nu aveți fond de ten aplicat. Este posibil ca atunci când aplicați fardul pe pleoape, acesta să cadă pe obraji, iar de aceea este mult mai bine să începeți cu machiajul ochilor primul.
Înainte de fond de ten sau culaore, aplicați primer și cremă hidratantă pe față și pe buze. Amintiți-vă că pielea dumneavoastră este un burete. Primul lucru de absorbit este crema ta, nu fondul de ten. Aplică crema hidratantă cu o pensulă machiaj în mișcări circulare, mai întâi pe obraz și apoi pe restul feței.
Aplică tușul de ochi gel sau creează un look mai elaborat pe bază de fard de pleoape folosind pensula mică și unghiulară pentru tușul de ochi. Pentru a trasa o linie perfectă la baza genelor, nu uita să folosești capătul corect al pensulei pentru fiecare ochi.
Poți folosi pensule machiaj subțiri, conice, cu peri lungi și flexibili, sau poți alege o pensulă scurtă, cu vârf compact și înclinat. Totul depinde de tehnica ta.
Un machiaj reușit îți pune în valoare cele mai frumoase trăsături. Așa că fii creativă, învață să te machiezi singură, învață să folosești cele mai noi produse de machiaj, cele mai bune creme și trucuri pentru o piele mereu tânără.
tarancutaurbana@gmail.com
12.648 thoughts on “Retinolul, arma secretă împotriva ridurilor”