România în urmă cu 100 de ani, 1918. Acum, România în 2018.
Dacă ar fi să rezumăm ultima săptămână dinainte de 1 decembrie 2018, la Centenarul Marii Uniri și Ziua Națională, toți cei care simt românește, sărbătoresc. Și cum se poate petrece mai frumos decât românește, cu cele mai gustoase preparate autentic românești: mâncare tradițională – mămăligă, sarmale, tobă, dulciuri delicioase – cozonac, tort, muzică și o super atmosferă!
Așadar, cu mic cu mare, Art&Craft România a adunat laolaltă, duminică, 27 noiembrie, în debutul Săptămânii Centenarului la Hotel Sheraton București, jurnaliști, bloggeri și mulți alți invitați români și străini pentru a sărbători cu toții cel mai mare eveniment istoric petrecut la 1 Decembrie 1918. Anul Centenar.
Se știe foarte bine despre români că au unele dintre cele mai frumoase tradiții și obiceiuri din Europa, păstrate din moși strămoși. Și evident, se mai știe că sunt mari petrecăreți, mai ales în cazul sărbătorilor tradiționale. Întâmpinați cu țuică fiartă, pâine și sare invitații n-au stat prea mult pe gânduri și au dat startul distracției. Pentru străini a fost un prilej tocmai bun să exploreze puțin din gusturile autentice și tradițiile cu care ne mândrim, dar și să afle puțin despre istoria noastră.
Din meniu nu au lipsit preparatele cu specific românesc, cu influențe internaționale – celebrele Sushi, zona de gătit live la Teppanyaki, dar și delicioasele deserturi de la Centro Cakes.
Sărbătorind 100 de ani de la Marea Unire, românii au adunat la un loc tradiții și obiceiuri, dintre cele mai populare pentru a ne amintim mereu că noi, românii, am existat mereu și vom rămâne prezenți în continuare prin ceea ce lăsăm în urmă.
Și că tot am vorbit despre tradiții, trebuie să fim conștienți că tradițiile românilor au izbutit să dăinuie timp de peste 100 de ani, dar cu mari eforturi. Se vede cât de greu este în zilele noastre să păstram tradițiile și meșteșugurile românești, să le ducem mai departe din generație în generație așa cum obișnuiau străbunii noștri și, mai ales, să le promovam. Meșterii noștri populari au rămas într-un con de umbră, neavând posibilitățile și resursele necesare pentru a beneficia de expunerea și vizibilitatea pe care ar merita-o.
În ajutorul câtorva meșteri populari a venit și echipa Art&Craft România, care a decis să susțină și să îi ajute să își promoveze și comercializeze produsele. De 15 ani găsim foarte multe produse de la meșteri populari români în magazinele Art&Craft din aeroporturi și în magazinul online www.artandcraft.ro, iar de doi ani Art&Craft s-a implicat şi în campania de susţinere şi promovare a meşteterilor populari. În tot acest timp foarte multe produse au fost diversificate şi au fost create colecţii proprii.
Trebuie șă știi!
Informații generale despre România anului 2018
- Denumire oficială: ROMÂNIA
- Forma de guvernământ: Republică
- Drapelul Tricolor: albastru, galben, roşu
- Imnul național: Deșteaptă-te române! – versuri de Andrei Mureșan/muzica de Anton Pann
- Limba oficială: Limba română
- Stema țării: un vultur de aur încoronat, cruciat, cu sabie și sceptru, iar între aripi prezintă un scut împărțit în cinci sectoare, simboluri ale provinciilor istorice: Țara Românească, Moldova, Transilvania, Banat și Dobrogea.
- Moneda națională: Leul, cu subdiviziune banul
- Populația: 21 680.974 de locuitori
- Suprafața: 238 391 km2, a 13-a țară ca mărime din Europa
- Capitala Municipiul București: populație 1 849 038 (2015 – ultimul recensământ)
- Reprezentarea statului Președinte, ales direct prin vot universal ; are un mandat de cinci ani și poate îndeplini cel mult două mandate
- Puterea legislativă Parlamentul format din Camera Deputaților și Senat. Mandat de 4 ani
tarancutaurbana@gmail.com
I’m able to’t look at focusing extended an abundance of to research; a good deal significantly less create this type of write-up. You’ve outdone yourself utilizing this material unquestionably. It happens to be the best contents. pg betflik