Românii pot pleca liniştiţi în vacanţă în Grecia. Condiţia este să aibă bani cash

Mai multe state europene şi-au avertizat cetăţenii care merg în concediu în Grecia să-şi ia suficienţi bani numerar la ei, în condiţiile în care Atena a anunţat că băncile vor fi închise de luni, pe fondul crizei financiare care se agravează, relatează AFP în pagina electronică. Încă dinainte ca Grecia să anunţe că închide băncile de luni, numeroase bancomate erau deja goale, iar la cele care mai funcţionau se formaseră cozi lungi.

halkidiki-imagine
foto: http://www.christiantour.ro

Românii pot pleca şi ei liniştiţi. Aurelian Marin, preşedinte ANAT spune că până în acest moment, nu există nicio modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia. ”Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă”.

”De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare”, completează Aurelian Marin.

Grecia este destinaţia preferă de români în 2015, în primele cinci ale anului fiind înregistrată o creştere a vânzărilor pachetelor turistice cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014. Estimările asociației arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanță în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule grecești, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu. Recomandăm turiștilor care intenționează să plece în Grecia, cu mașina, pe rezervări făcute individual, să apeleze, totuși, la o agenție de turism, membră ANAT, pentru a beneficia de întreaga asistență a turoperatorului și pentru a fi ajutat cât mai bine posibil în eventualitatea unor evenimente neprevăzute”.

5 thoughts on “Românii pot pleca liniştiţi în vacanţă în Grecia. Condiţia este să aibă bani cash

  1. Pingback: sex computer games

Comments are closed.