Menu

Săpun lichid sau săpun clasic? | Care variantă este indicată?

Săpunul, fie că este solid sau lichid, trebuie să fie potrivit pentru tipul nostru de piele. Mai mult, dacă suferim de afecţiuni dermatologice trebuie să ţinem cont şi de ele şi, evident trebuie să luăm în calcul şi reacţiile pielii la anumite substanţe chimice.


Atunci când vine vorba de amenajarea corespunzatoare a băii sau a bucătăriei, trebuie să vem întotdeauna mare grijă la accesoriile pe care le alegem. Aşa este şi cazul unui dozator sapun lichid care este considerat mult mai igienic decât săpunul lichid clasic şi mai ales faţă de săpunul solid, cel care nu ar trebui să fie folosit de mai multe persoane. Tocmai de aceea, foarte mulţi dintre noi alegem să instalăm un dozator în detrimentul săpunului clasic, mai ales dacă vorbim de baia care este folosită de mai multe persoane, inclusiv musafiri.

Fie că vorbim de un dozator de săpun manual sau de un dozator de săpun automat trebuie să ştim că acesta poate fi aşezat chiar şi lângă o baterie de dus.

Pielea grasă sau cu tendinţă de îngrăşare va reacţiona neplăcut la un săpun destinat îngrijirii pielii uscate şi invers, de aceea este necesar să ne asigurăm că acestea nu conţin ingrediente agresive şi că sunt hidratante. Un indicator important al calităţii acestora este cantitatea de spumă pe care o fac săpunurile.

Săpun lichid vs săpun solid. Parfumul

Săpunul solid are un parfum mai discret comparativ cu săăpunul lichid, lucru care este util mai ales în cazul pielii mai sensibile. Un săpun foarte parfumat poate fi o alegere greşită, pentru că se va combina cu mirosul parfumului nostru. Acest lucru ne poate determina să renunţăm complet la parfum, întrucât parfumul săpunului poate fi mai puternic.

Săpun lichid vs săpun solid. Igiena

Un dezavantaj clar al săpunului solid este că poate conţine pe suprafaţa lui umedă multe bacterii sau ciuperci, care se vor transmite altor persoane, asta în cazul în care săpunul este folosit şi de alte persoane. Din acest punct de vedere, un săpun lichid  este mult mai igienic, fiind folosită o pompiţă pentru furnizarea unei mici doze individuale.

Gelul de duş, efect emolient asupra pielii

Persoanele care au pielea delicată, predispusă la alergii şi eczeme, trebuie să folosească gel de duş. Fiind produse pe baza de apă, gelurile de duş au şi proprietăţi hidratante, iar unele dintre ele au chiar şi efect emolient asupra pielii. Dacă sunt pe bază de ingrediente precum untul de cocos sau aloe vera, gelurile au un avantaj în plus. Gelul de duş este în special recomandat pentru sezonul rece întrucât calmează pielea iritata şi o hidratează în profunzime. 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram