Scrisul de mână, un documentar marca Tedy Necula

foto: arhiva personala

Scrisul de mână, un documentar marca Tedy Necula

Zilele trecute am primit o invitaţie de la prietenul meu Cristi China de a participa la un eveniment legat de realizarea unui documentar despre scrisul de mână.

Mesajul emailul era cam aşa:

Tedy Necula este un om MINUNAT! Daca nu l-ai cunoscut, sa stii ca acesta este un motiv bun sa vii sa il cunosti. Filmele motivationale pe care le-a facut sunt de alea de iti stergi o lacrima discret in coltul ochiului. Si este de un optimism incorigibil, chiar daca viata a fost dura cu el inca de la inceput (are un handicap din nastere…)”. 

Bun, cum scrisul de mână e pasiunea mea, şi mă oftic eu în fiecare zi că Tudor al meu nu a avut noroc să facă orele de caligrafie şi nici nu m-a moştenit la scris…. am zis, hai că e de mine acolo. Când am văzut hai să-l ajutăm pe Tedy …. n-am mai stat pe gânduri.

 

 

Aşa că am ajuns  la Filmmaking Studio, la filmărie cum i se mai spune. Din prima, am văzut multe, multe pixuri şi agende. Din scaunul de regizor, dă să se ridice, dar doar se apleacă un tânăr şi mă salută: sărumâna! Abia atunci am înţeles că el este Tedy Necula. Nu ştiam prea multe despre el, dar m-am documentat. Povestea de viaţă a lui Tedy am gasit-o aici.

Tedy Necula este regizor si producator de film, cunoscut international pentru productiile inspirationale realizate. A produs peste 30 de filme si campanii video pentru proiecte initiate de UNICEF, Consiliul European, ONG-uri din Romania si Europa. Tedy este cunoscut si pentru rolul principal din filmul Noro, atunci cand la 12 ani a intrat in lumea filmului, dar totodata si ca speaker motivational de top, el fiind singurul regizor cu dizabilitati din Romania.

Deci, Tedy a venit cu ideea să facă un documentar despre scrisul de mână. A convins nişte oameni buni de la DACRIS să-i finanţeze documentarul şi s-a apucat de filmat.

Am scris pe hârtie cu pixul acela fenomenal, evident descoperit cândva la Tudor. Minunea Frixion, pixul care şterge ce scrie 🙂

 

6 thoughts on “Scrisul de mână, un documentar marca Tedy Necula

  1. Woah! I’m really loving the template/theme of this
    site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that „perfect balance” between usability and visual appearance.
    I must say that you’ve done a awesome job with this. In addition, the blog loads super quick for
    me on Safari. Exceptional Blog!

  2. BETFLIKROYAL has been praised by customers as It is a website that has the best promotions and the most in the country, worth the investment. Our website betflix offers a wide variety of games. There are more than 1668 games to choose from directly from more than 30 leading game manufacturers around the world. Can play via BETFLIKROYAL website, no need to download with your computer and mobile phone, both iOS and Android systems. Register with us .

Comments are closed.