„Se poartă proverbele românești!”. Mai sunt 6 zile de concurs!

 

Mai sunt 6 zile până la încheierea concursului „Se poartă proverbele românești!”

Intenția aparține desinger-ului român Izabela Măndoiu și a fost demarată pe 1 Decembrie 2015. Concursul durează până pe 20 decembrie și a strâns până în prezent peste 100 de înscrieri. „Răspândim proverbe românești în online și provocăm internauții (da, de ce nu și bărbați) să poarte ii, motivându-i cu un concurs.

Participanții trebuie să se fotografieze într-o ie românească sau să dea share unui proverb de pe pagina de facebook:

facebook.com/izabelamandoiu, cu hashtag-urile #RomanIE, #IzabelaMandoiu.

 

proverbe

Campania „RomânIE cu valori, tradiții, frumos!” este o inițiativă ce își propune să readucă în atenție proverbele românești, care sunt uitate într-o lume pasionată de spațiul virtual, de social media mai precis, în care preferăm să promovăm citate ale străinilor și nu valorile, tradițiile, învățăturile străbunilor noștri.

izabela
Participanții pot câștiga, prin tragere la sorți, o ie Izabela Mandoiu. Ne dorim să evidențiem frumusețea portului popular și magia elementelor tradiționale, pe care o integrăm în creații vestimentare moderne,” susține Izabela.

Izabela Măndoiu creează pentru a ajuta prințesele contemporane să se prezinte într-o manieră pozitivă, să adopte un stil care să evidențieze feminitatea și să le confere încredere. Elementele etnice sunt bagheta sa magică prin care conferă fiecărei ținute valoare și identitate naționalistă. Creațiile sale spun povestea româncelor mândre de originile lor, care iubesc să se exprime prin vestimentație și cunosc importanța acesteia în crearea brand-ului personal.

Creațiile vestimentare trebuie să reprezinte atitudinea socială și să transmită valorile sociale ale purtătoarei. De aceea, conceptul Izabela Măndoiu include în prezent două linii de ținute. Linia Unique înseamnă individualizare prin accente pe elemente de vestimentaţie tradițională românească, ce sporesc dorinţa de a fi specială. Iar linia Ready-to-wear simbolizează incluziune, acceptare socială, bun gust, lejeritate.

Este timpul să ne întoarcem la valorile și credințele autentic românești. Vă provocăm să răspândiți în online proverbe românești și să simțim împreună ce înseamnă patriotism, unitate. Mai mult ca niciodată, vrem o RomânIE cu valori, tradiții, frumos!

Câteva dintre proverbele românești cuprinse în campanie:

Moda trece, hainele rămân.

Haina nu face pe om, dar îl îmbracă.

Să te porți cum ți-e portul și să vorbești cum ți-e vorba.

Adesea, în societate, surâsul este o datorie.

Femeia bună face cât o coroană.

Inima să ţi-o deschizi numai la cel ce ştii că te iubeşte.

Concursul este disponibil aici: https://goo.gl/jTZBsU

Contact: izabelamandoiu.com si facebook.com/izabelamandoiu

 

4 thoughts on “„Se poartă proverbele românești!”. Mai sunt 6 zile de concurs!

Comments are closed.