Menu

Perna și secretele ei

Perna ideala nu este un moft. Perna ideală este garanția unui somn sănătos și trebuie să corespundă stilului tău de dormit.

 

perne

Schimbarea pernelor nu este necesară, dar la un an – un an jumătate trebuie curățate temeinic. o bună soluție este expunerea pernelor la soare puternic timp de mai multe zile. Pernele sintetice și din poliester sunt în general solide. Aceste perne sunt de multe ori modelate pentru a oferi suport anumitor părți ale corpului. Pernele sintetice sunt mai puțin costisitoare decât cele din puf, dar se uzează mai repede. Trebuie înlocuite la fiecare doi ani sau imediat ce își pierd forma.

perna 1

Perna ideală se alege în funcție de felul în care dormi. Dacă dormi pe spate ideale sunt pernele subțiri, pentru a nu sta cu capul în piept. Cele mai bune au și o mică scobitură care face ca gâtul și capul să stea în poziția firească. Ia în considerare o pernă cervicală, care va oferi un sprijin suplimentar pentru gât.

perna 2

Dacă dormi pe o parte, perna ideală trebuie să fie mai fermă, și să umple distanță dintre ureche și umărul pe care dormi. Dacă dormi pe burtă, caută o pernă foarte subțire. Chiar dacă nu simți nevoia să pui o pernă sub cap, încearcă să pui una sub burtă, pentru a evită durerile de spate, în zona lombară. Dimensiunea pernelor de pat trebuie stabilită în funcție de mărimea patului și de poziția în care dormi. Pernele clasice pentru pat au formă unui pătrat sau a unui dreptunghi, cu dimensiunea de 50-—70 sau 70-70 cm.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram