Castelului Regal Săvârşin şi “Săvârșin. Detaliul”
28 octombrie 2015
Să tot vină primăvara!
30 octombrie 2015

Pasagerii de pe zborurile intercontinentale KLM vor putea viziona, începand cu 1 noiembrie 2015, un nou clip cu instrucţiuni de siguranţă la bord, inspirat din tehnica de decorare Delftware, o metoda tradiţională olandeză de decorare a ceramicii.

Clipul cu instructiunile de siguranţă de la bordul aeronavelor KLM a fost construit prin „traducerea” scenariului în peste 1000 de piese din ceramică, ce conţin reprezentări grafice Delftware desenate manual.

1

2

3

4

5

Iniţial, scenariul clipului a fost „tradus” în ilustraţii Delft Blue desenate manual, care au fost transformate, mai apoi, în cadre animate de către un specialist şi repictate în stilul Delft Blue. Ulterior, toate cele peste 1000 de scene animate au fost fotografiate şi transformate într-un clip, cu ajutorul tehnicii de filmare stop-motion.

Vocea şi mişcările din filmul cu instrucţiuni de siguranţă la bord aparţin unei însoţitoare de zbor a companiei KLM Royal Dutch Airlines. Conceptul de catering KLM de la clasa Economy, „Tasty Blue”, a fost inspirat tot de ceramica olandeză. Serveţelele, cărucioarele, cutiile de carton şi paharele de la bord conţin detalii sau elemente Delft. De asemenea, căsuţele Delftware, pe care KLM le oferă pasagerilor de la World Business Class, amintesc de aceleasi elemente Delft Blue. Mai mult, tacâmurile din WBC şi noul interior din cabina WBC au fost create de către designeri olandezi, iar pasagerii sunt serviţi, în timpul zborului, cu delicatese pregătite
de bucatari olandezi.

 

Istoria ceramicii Delftware a început la începutul anilor 1600, atunci câand vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantităţi de porţelan. Ulterior, din cauza războaielor civile, olandezii nu au mai putut importa porţelan chinez şi au început să îşi dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat naştere industria olandeza Delftware.

Principala sursa de inspiratie pentru crearea filmului cu instructiuni de siguranta la bord a fost Royal Dutch Delftware Factory, ultima fabrica ce dateaza din secolul al XVII-lea, ce produce ceramica olandeza decorata in stilul Delft Blue. Istoria ceramicii Delftware a inceput la inceputul anilor 1600, atunci cand vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantitati de portelan. Ulterior, din cauza razboaielor civile, olandezii nu au mai putut importa portelan chinez si au inceput sa isi dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat nastere industria olandeza Delftware.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest