Sfaturi despre cum folosim centrala pe timpul verii

Primăvara a sosit şi încet, încet temperaturile cresc, iar noi scăpăm de calvarul facturilor la gaze. Aşadar, odată cu căldura din timpul verii ni se elimina costurile la încălzire pe o perioadă de 5-6 luni. Acest lucru se întâmplă în cazul în care avem centrală termică de apartament şi nu suntem racordaţi la sistemul centralizat de căldură.

 

Persoanele care doresc să-şi instaleze centrală termică se confruntă la început cu veşnica întrebare: „să aleg centrală termică electrică sau pe gaz?”. De la bun început trebuie ştiut că există avantaje şi dezavantaje de partea ambelor variante.

Centralele electrice sunt indicate pentru spaţiile mici, bine izolate. Fiecare kilowatt consumat e transformat în căldură, ceea ce oferă şi un randament maximum.

 

Centralele pe gaz sunt ideale pentru încălzirea suprafeţelor mai mari, dau randament maximum şi poţi face economii de combustibil, asta dacă se apelează la automatizări. Cele mai recomandate centrale sunt motan kplus.

De asemenea, centrale electrice pot fi utilizate oriunde. În mediul rural sunt cele mai întâlnite, întrucât este nevoie doar de racordarea la reţeaua de apă. În cazul centralelor pe gaz acestea presupun legarea la conducta de gaze naturale, lucru mai rar întâlnit în mediul rural.

 

 

 

Cum folosim centrala pe timpul verii

 

Aşa cum spuneam sunt persoane care deţin centrală termică şi beneficiază de confortul oferit. Vine vara, vine cădura şi majoritatea dintre noi spun: gata, închidem centrala. Total greşit. Neglijăm total centrala pe timpul verii, ne trezim toamna când frigul se instalează şi constatăm că nu avem căldură, centrala termică nu ne mai ascultă şi evident intrăm în panică.

 

 

 

 • Pe perioada iernii, există câteva moduri de reglarea a temperaturilor: la 18-19 grade pentru perioadele de vacanţă, la 20 de grade pe timp de noapte şi 23 de grade pe timp de zi sunt valorile optime pentru un confort sporit şi un randament ridicat.

 

 • Pe timpul verii,  recomandarea specialiştilor este să pornim o data pe lună centrala termică pe încălzire. Astfel, evităm blocarea servomotorului care comută de pe apă caldă menajeră pe încălzire.

 

 

Instalaţia de încălzire se verifică o dată la doi ani 

 

Conform legii, verificarea tehnică periodică trebuie efectuată cel puțin o dată la doi ani de către o societate autorizată de Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat.

Funcționarea îndelungată sau în condiţii incorecte a unei centrale termice poate duce la uzura pieselor, iar în timp pot apărea disfuncționalități, acestea din urmă  ducând la creșterea temperaturii de ardere a gazelor.

 

 

5 thoughts on “Sfaturi despre cum folosim centrala pe timpul verii

 1. My spouse and I stumbled over here different web address and thought I should check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web
  page again.

 2. Hi, I do think this is a great site. I stumbledupon it 😉 I will revisit yet again since I book-marked
  it. Money and freedom is the best way to change,
  may you be rich and continue to help other people.

Comments are closed.