Spălăm damigenele, facem curat în cămară

Castelul de cob din Porumbacu
17 martie 2015
Scările interioare, o piesă importantă a decorului
17 martie 2015

A sosit primăvara …. s-au terminat și rezervele de murături, vinul și țuica.

Însă, înainte de reutilizarea din toamna aceasta, damigenele trebuie curățate și spălate cu atenție. Să nu uităm dopurile damigenelor. Trebuie curățate cu grijă, astfel încât să nu rămână pic de mizerie. Închiderea damigenelor este cât se poate de ușoară. Dopurile ajută atât la controlul fermentației, cât și la realizarea unei etanșări perfecte.

Deci, e vremea să trecem la curățat vasele în care au fost depozitate și să facem curățenie în cămară. Dimigenele sunt învelite de cele mai multe ori în lemn, împletitură de nuiele sau papură.

 

damigeana

 

damigeana 2

 

damigeana 4
Damigenele pot fi prevăzute și cu un înveliș din plastic, care protejează sticla  și asigură rezistența în timp a produsului. Tot acest înveliș de plastic ferește conținutul din damigeana de acțiunea luminii și a razelor solare. Damigenele sunt ambalajele ideale pentru depozitarea, păstrarea și transportul în cantități ridicate a băuturilor, în special alcoolice.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest