Menu

“Târg cu meşteri şi produse tradiţionale” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român

În perioada 2 – 4 octombrie  2015 are loc “Târg cu meşteri şi produse tradiţionale” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.
La început de Brumărel producători gospodari şi mesteri iscusiți si-au dat întâlnire în curtea muzeului spre a ne încânta cu mâncăruri gustoase şi obiecte tradiţionale lucrate cu multă pricepere. Aici puteți găsi tot ce face cinste oricărei cămări boierești: zacuscă, murături, dulcețuri fel de fel, siropuri naturale, miere, vin și palincă. Pentru o masă îmbelșugată și sănătoasă sunt la târg fructe și legume proaspete, brânzeturi, pâine cu maia naturală, must, cozonaci moldoveneşti, plăcinte “poale-n brâu”, turtă dulce şi prăjituri de casă.

unnamed

Expozanţii la târg aduc pentru vizitatori și costume populare, icoane, ouă încondeiate, obiecte din ceramică şi din sticlă pictate, vitralii, măști populare, ţesături şi podoabe tradiţionale, haine din piele şi blană naturală, vestimentaţie din lână împâslită şi din mătase pictată manual, bijuterii din porţelan, săpunuri şi creme din ingrediente naturale.

Colecţionarii de antichităţi îi aşteaptă pe doritori cu blidare, lăzi de zestre, pristolnice, mobilier crestat şi pictat, doniţe, putineiuri, căuce, lingurare, furci sau roţi de tors.Pentru toti cei prezenţi vor fi preparate la ceaun ciorbă cu afumătură de porc, sărmăluţe cu mămăliguţă, iar de pe grătar nu va lipsi pastrama ce se însoţeşte perfect cu mustul proaspăt. Saramura de crap, dorada sau păstrăvul pe grătar sunt alte bunătăţi ce vor fi pregătite la faţa

Intrarea la târg este liberă !

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram