Menu

”Târg cu meşteri şi produse tradiţionale” la Muzeul Ţăranului Român

”Târg cu meşteri şi produse tradiţionale”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român,  din 10 până în 12 iulie 2015.

Artizanii populari vin la târg cu ceramică neagră de Marginea, ceramică pictată de Corund sau de Horezu, cu ipingele cu broderii de o frumusețe aparte din Gornoviţa – Gorj, cu ţesături tradiţionale din zona  Sighişoarei, cu ii și cămăşi de Breaza, costume populare de la Gura Humorului sau din Mehedinţi, cu  icoane pe lemn şi pe sticlă, cu pristolnice crestate sau pictate, covoare din lână vopsită vegetal, coşuri diverse din materiale ecologice, cu obiecte din lemn pentru gospodărie, cu săpunuri și creme naturale din Bucovina şi Hargita.

Tineri artişti expun bijuterii din porţelan modelat şi pictat manual, sculpturi în marmură, coliere din piele sau alamă, obiecte de vestimentaţie din mătase pictată sau din lână împaslită, obiecte din sticlă lucrată manual.

Tot aici regăsiți și gustul bucatelor tradiționale atât de mult apreciate: brânzeturi de vacă sau de capră, prăjituri de casă cu coloranţi naturali, turtă dulce, cozonaci moldoveneşti, plăcinte şi cornete boierești, dulcețuri şi siropuri, zacuscă si ghiudem, produse apicole şi vin de Panciu, legume şi fructe de sezon. Anticarii de pe Aleea Samurcaş vor aștepta pe doritorii de antichităţi cu nenumărate obiecte încărcate cu amintiri.

O zi bună în târg nu poate fi completă fără o masă gustoasă. Borșul de crap, varza cu costiţă la ceaun, ostropelul de pui cu mămăliguță şi sarmalele în foi de viţă sau de varză sunt doar câteva din bunătățile culinare pe care bucătarii le vor prepara pentru vizitatorii târgului.

“Atelierul Roata Olarului” condus de Iozsef Molnos (telefon 0745242419) dă ocazia copiilor de a simţi plăcerea modelării lutului şi bucuria creării propriului vas ceramic. Acţiunea este organizată de Fundaţia Kogaion 115.

10-12 IULIE

2 comments

  1. betflix slot spune:

    Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about betflix slot .
    Kindly also visit my website betflix .

  2. betflix slot spune:

    Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about betflix slot .
    Kindly also visit my website betflix .

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram